Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ναι στην επέκταση των αιολικών, είπε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας

Σε μια μαραθώνια συζήτηση, που ολοκληρώθηκε στις 12,30 το βράδυ, ο Νομάρχης και οι περισσότεροι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, έπαιξαν για μια ακόμη φορά το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Για το ίδιο αιολικό πάρκο, γνωμοδότησαν ναι για τις ανεμογεννήτριες που τοποθετούνται στα όρια του Δήμου Κορώνειας και όχι για αυτές που τοποθετούνται στα όρια του Δήμου Θίσβης.
Παρόντες πάνω απο 150 δημότες των δύο Δήμων, με έντονη παρουσία απο την Αγ.Άννα, αλλά και δεκάδες μέλη των άλλων κινήσεων της Συμπαράταξης απο Κορώνεια, Θίσβη, Θεσπιές, Αντίκυρα, Θήβα και ... Λιβαδειά. Παρόντες επίσης ο δήμαρχος Θίσβης που τοποθετήθηκε αρνητικά κατά των αιολικών εγκαταστάσεων, ο δήμαρχος Κορώνειας μαζί με μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, που τοποθετήθηκε θετικά. Τελικά :
- μετά απο συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν πολλές εντάσεις και μια διακοπή και
- παρά την ανάλυση των προβλημάτων που δημιουργεί τόσο η συγκεκριμένη εγκατάσταση, όσο και το πρόβλημα της συνολικής μετατροπής του Ελικώνα σε εργοτάξιο,
με ψήφους 11 υπερ και 9 κατά το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε να συμφωνήσει ... και με τους δύο Δήμους.
Αρνητικά απο την πλευρά της πλειοψηφίας ψήφισαν οι δύο νεοεισερχόμενοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Γιάννης Παλαμίδας και Λουκάς Κόλιας καθώς και ο Μίμης Αγγέλου.
Ο Νομάρχης απέφυγε για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση, σε μια διαδικασία συνολικού σχεδιασμού για τον ορεινό όγκο του Ελικώνα. Περιορίστηκε να ευχηθεί να ξεκινήσουν οι Δήμοι τη διαδικασία χωροθέτησης.
Οι πολίτες, που μένουν για μια ακόμη φορά μόνοι στον αγώνα για να υπερασπιστούν το περιβάλλον και την βιώσιμη προοπτική για τη Βοιωτία, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, όπως εξάλλου προέτρεψε και ο κ. Νομάρχης. Δυστυχώς οι περισσότεροι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, δεν στάθηκαν για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών του νομού μας.
Δέσποινα Σπανούδη

Από την Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον
Στην ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε πλούσια συζήτηση απο τα πολλά μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων του διπλανού Νομού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου