Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Χάρτης ορεινών διαδρομών στον Παρνασσό

Το φθινόπωρο προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξόρμηση στο βουνό, πεζοπορία ή ορειβασία. Για το λόγο αυτό, το Parnassos.co.nr προσφέρει έναν χάρτη με όλες τις ορεινές διαδρομές και τα μονοπάτια του Παρνασσού για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αρκετά χρόνια πριν ιδρυθούν τα σημερινά χιονοδρομικά κέντρα, ορειβάτες διαφορετικών απαιτήσεων και κατηγοριών, έχοντας σαν σημεία εκκίνησης τα γύρω χωριά, κυρίως την Αράχωβα, ενδιάμεσο σταθμό διαμονής το Ορειβατικό Καταφύγιο στο Γεροντόβραχο και έμπειρους ντόπιους οδηγούς, εξασκούσαν το σπορ της ορειβασίας, ΄κατακτώντας΄ μοναδικές σε ομορφιά κορυφές όπως: Λιάκουρα, Γεροντόβραχο, Τσάρκο, Κούβελο, Ακρινό Νερό και ... άλλες.

Σήμερα, λόγω της ανάπτυξης του οδικού δικτύου από Αράχωβα, Αμφίκλεια, Αγόργιανη, η πρόσβαση στα ρείθρα των κυριότερων κορυφών και στο Ορειβατικό Καταφύγιο είναι πολύ ευκολότερη.

Για τους περιπατητές, οι επιλογές που μπορούν να κάνουν, σχεδιάζοντας όμορφες διαδρομές είναι πολλές, συνδυάζοντας τις δυνατότητες πρόσβασης, τον βαθμό δυσκολίας, τον χρόνο και οπωσδήποτε τις προσωπικές δυνατότητες και απαιτήσεις.

Ένα επίσης ενδιαφέρον βιβλίο με προτάσεις για ορεινές διαδρομές είναι ο «Οδηγός Παρνασσού για περιπατητές» του Ν. Χαρατσή.

Καλές διαδρομές…

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείται το Parnassos.co.nr για την περιβαλλοντική ενημέρωσή σας.

    Ωστόσο θα μπορούσατε να κάνετε μια αναφορά στην πηγή σας.

    Καλή συνέχεια.

    Με τιμή
    Parnassos.co.nr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανόν να μην προσέξατε οτι υπάρχει link με το όνομα της ιστοσελίδας και την διεύθυνσή σας.
    Αν το προσέξατε και δεν σας ικανοποιεί αυτός ο τρόπος προβολής της πηγής, θα ακολουθήσουμε την κλασική μέθοδο.
    Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θέλαμε να αποσιωπήσουμε την πηγή της είδησης που αναρτήσαμε.

    καλή δύναμη στην προσπάθειά σας

    Iteanet

    ΑπάντησηΔιαγραφή