Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο χαρακτηρισμός Δήμων ως τουριστικές περιοχές αφού παρθούν υπʼ όψιν οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Θεωρούμε ότι πρωταρχικός λόγος, τουλάχιστον για το Δήμο Άμφισσας και Ιτέας, είναι η πίεση των ......μεγάλων Σούπερ Μάρκετ προκειμένου (εκμεταλλευόμενοι το χαρακτηρισμό) να δουλεύουν και τις Κυριακές με ωράρια που θα είναι εξαντλητικά για τους εργαζόμενους ενώ θα «βουλιάξουν» σι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι της περιοχής.
Καταγγέλλουμε την ειλημμένη (απʼ ότι φαίνεται) απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που συνταυτίζεται απόλυτα με τις Θέσεις του γνωστού κ.Μίχαλου εκπροσώπου των μεγαλεμπόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Αθηνών που εκφράζει τις πιο ακραίες αντεργατικές θέσεις εν ονόματι της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους Άμφισσας και Ιτέας μην πάρουν τέτοιες αποφάσεις και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους να καταψηφίσουν τους χαρακτηρισμούς (Άμφισσας και Ιτέας).
Καλούμε τα εργατικά Σωματεία, τους εμπορικούς Συλλόγους να υψώσουν κίνημα διαμαρτυρίας και αντίστασης σε σχέδια, που απεργάζονται οι Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και 15 χρόνια και που έχουν να κάνουν με την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του τζίρου των μικρομεσαίων εμπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου