Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

48 μέρες απεργίας πείνας. Πορεία αλληλεγγύης

"Οκτώ μήνες μετά ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Κι αυτή τη φορά οι ευθύνες του κράτους, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες.Αυτό που ζητάει ο Θοδ. Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Και διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό που ζητάμε εμείς ως κραυγή αγωνίας από την ... κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Δένδια είναι να εξεταστεί άμεσα, να εκδικαστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Θοδ. Ηλιόπουλου."
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μετα την επίσκεψη του σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» στον κρατούμενο απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδ. Δρίτσα, Θαν. Λεβέντη και τα μέλη της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μαρματάκη και Όλγα Στέφου, συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τον θεράποντα ιατρό του Θοδ. Ηλιόπουλου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΝ και οι βουλευτές έκαναν σύντομη επίσκεψη στον θάλαμο του Θοδ. Ηλιόπουλου και συζήτησαν μαζί του.

Αύριο Πέμπτη 26 Αυγούστου πορεία αλληλεγγύης (Προπύλαια ώρα 19.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου