Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Από κάτοικους Δελφών

Δείτε πως προβλήθηκε το θέμα της παράνομης χωματερής του αρχαιολογικού χώρου Δελφών.
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=101962

Μπορεί να βρίσκεται εντός ελληνικού εδάφους, όμως το Δελφικό τοπίο -και ό,τι αυτό περικλείει στα 60.000 τετραγωνικά μέτρα που του αναλογούν- αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, καταχωρημένο και στην UNESCO.

Στην καρδιά του Δελφικού τοπίου όμως, μια ανάσα απο τον αρχαιολογικό χώρο, εξακολουθεί να λειτουργεί ένας ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) που μέτρα 30 χρόνια και επισήμως έχει κλείσει εδώ και 12 μήνες. Ωστόσο, η κάμερα συνέλαβε ιδιωτικό φορτηγό να ... αδειάζει απορρίμματα και μπάζα...

Στο Δελφικό τοπίο τα σκουπίδια και οι χωματερές δεν έχουν καμία θέση. Άλλωστε, εδώ και χρόνια εκκρεμεί ο επανακαθορισμός των ζωνών προστασίας του και των χρήσεων γης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως η σχετική διαδικασία, η λειτουργία ΧΑΔΑ εντός του δελφικού τοπίου θα αποτελεί όχι απλώς παραφωνία αλλά βιασμός της ιστορικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Eλλάς πέρα από τον συγκεκριμένο ΧΑΔΑ που εξακολουθεί να είναι σε βρίσκονται υπάρχουν και άλλοι χώροι απόρριψης σκουπιδιών στην περιοχή υπάρχουνε κάποιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιούν τον αρχαιολογικό χώρο ως χώρο... βόσκησης.

Τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης υπέδειξαν τον ιδανικό τρόπο διαχείρισης του αρχαιολογικού θησαυρού της χώρας και πλέον επιβάλλεται τα αυστηρά κριτήρια να ισχύουν παντού όπου υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι.


Έρχονται και τα επόμενα..
Θέματα που έκρυψε η Διεύθυνση του μουσείου Δελφών1.Αίθουσα Σιφνίων(ρωγμές από κάτω)

2.Υπόθεση SQB ορυκτά(άδειες εξώρυξης)

3.Υπόθεση Τουμπανάρια

4.Παράνομες κτηνοτροφικές μονάδες στον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου

5.Άδειες για κοπή δένδρων στο Γαλαξίδι( μεγάλη έκταση που ανήκει σε πολιτικό)


Όλα τα παραπάνω με στοιχεία και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα...σε λίγες μέρες.

2 σχόλια:

  1. Να σχολιάσει κανείς ή να βρίσει? Δύσκολη απάντηση, που μάλλον όλοι μας απαντούμε σχολιάζοντας βρίζοντας όλους εκείνους τους ασυνείδητους που φροντίζουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και κατ' επέκτασην και της υγείας μας. Επειδή όμως, δε θέλω να βρίσω δημοσίως, βρίζω γράφοντας αυτό το σχόλιο και βγάζω το άχτι μου. Σκηνές όπως η συγκεκριμένη βλέπουμε παντού, σε όλη τη χώρα. Ο λόγος: Έλλειψη παιδείας από σπίτι, σχολείο, παρέες κτλ. Γενικά, είμαστε στη χώρα του "δε βαριέσαι", είναι τέτοια η νοοτροπία μας και γράφουμε τους πάντες και τα πάντα στα... γεννητικά μας όργανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EXEI KAI MΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΛΦΩΝ ΒΛΕΠΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή