Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ο Πατήρ Γεώργιος Δερβέναγας για την εκδρομή στην Κάτω Ιταλία

Λάβαμε ένα μήνυμα απο τον Πατήρ Γεώργιο Δερβέναγα το οποίο και σας μεταφέρουμε.

Σας στέλνω το πρόγραμμα της εκδρομής που είχατε την καλοσύνη να ανακοινώσετε.
Σας γνωρίζω όπως Ιερές Μητροπόλεις και Ενοριακοί Ιεροί Ναοί είς όλοι την Ελλάδα διοργανώνουν εκδρομές Προσκυνηματικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα με την Συνεργασία Μεγάλων Τουριστικών Γραφείων.Χωρίς να αποκλείετε η συμμετοχή ουδενός.

Πρόγραμμα Εκδρομής......
1η μέρα 28/09 : ΙΤΕΑ - ΠΑΤΡΑ (εν πλώ) Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Μπάρι. Κατά την διαδρομή σας απολαύστε την μίνι κρουαζιέρα σας και γευθείτε τις σπεσιαλιτέ του πλοίου σε ένα από τα εστιατόρια του. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η ΜΕΡΑ 29/09 : ΜΠΑΡΙ - ΛΕΤΣΕ Φτάνουμε το πρωί στο Μπάρι ,όπου και θα επισκεφτουμε τον Αγιο Νικόλαο. Στην συνεχεια στο κοντινό Τρανι θα επισκεφτουμε την εκκλησια του Αγ.Νικολάου του Προσκυνητή (καταγώμενου από το Στείρι Βοιωτοίας). Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ‘’Φλωρεντία’’ του νότου το πανέμορφο Λέτσε. Γνωριμία με την πόλη και αργα το απογευμα θα επισκεφτούμε τα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο : Καλημέρα, Μαρτάνο , Κοριλιάνο κ.ά . όπου και θα έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε τον τοπικό, με τις ιδιαιτερότητες του, Ελληνόφωνο πληθυσμό. Δείπνο στα Ελληνόφωνα χωριά με την παραδοσιακή μουσική τους.Διανυκτέρευση στο Λέτσε.

3η ΜΕΡΑ 30/09 : ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ – ΡΗΓΙΟ (ΡΕΤΖΙΟ ΚΑΛΑΜΠΡΙΑ ) Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς την Σικελία. Στο πέρασμα μας προς την Καλαβρία θα έχουμε την ευκαιρια να επισκεφθούμε το ορθόδοξο μοναστήρι του Αι - Γιάννη του θεριστή. Στη συνέχεια θα πάρουμε ακόμα μια γεύση απο τα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας και θα καταλήξουμε στο μοναδικό Ρήγιο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ 01/10 : ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ Μετά το πρωινό ξεκινάμε τον γύρο της Σικελίας. Πριν το πέρασμα του στενού της Σκύλας και της Χάρυβδης, θα θαυμάσουμε και θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους δύο Έλληνες πολεμιστές πού παρέδωσε στην αθανασία η σμίλη της σχολής του Φειδία. Στην επιβεβλημένη επίσκεψή μας εκτός από τα «μπρούτζινα του Ριάτσε» θα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε μία πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή και μέσα από τα άλλα σημαντικότατα εκθέματα του Μουσείου. Συνεχίζουμε με το πέρασμα στην Μεσσήνα ,την πόλη που πεισματικά διατηρείται παρά τις καταστροφές που έχει υποστεί κατά τους αιώνες , την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα ,με το χαρακτηριστικό αστρονομικό Ρολόι στο καμπαναριό του ανοικοδομημένου Ντουόμο. Πρώτος σταθμός μας, όπου και θα φτάσουμε περνώντας από την Βόρεια πλευρά της, η πρωτεύουσα και πιο σημαντική πόλη της Σικελίας, το πανέμορφο Παλέρμο. Μετά από μια πρώτη γνωριμία με την πόλη ,δείπνο και διανυχτέρευση.

5η ΜΕΡΑ 02/10 : ΠΑΛΕΡΜΟ
Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθούμε στο μεσαιωνικό αλλά και μπαρόκ σε πολλά σημεία του Παλέρμο. Το παλάτι των Νορμανδών, ο Καθεδρικός και το Μονρεάλε αποτελούν μερικά από τα σημαντικά στοιχεία του. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην περίφημη αγορά του Παλέρμο θα μας δώσει την δυνατότητα να «γευτούμε» την πόλη. Δείπνο και διανυχτέρευση.

6η ΜΕΡΑ 03/10 : ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΑΙΤΝΑ – GIARDINI NAXOS Το πρωί αναχωρούμε για τον μεγευτικό Ακράγαντα ,το σημερινό Αγκριτζέντο, την πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου ιταλικού Θεάτρου . Θα κάνουμε ακόμα μια «βουτιά» στην Μεγάλη Ελλάδα με την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο - την «Κοιλάδα των ναών» ,όπου θα δούμε σημαντικότατους αρχαίους Ελληνικούς ναούς .Νωρίς το απογευμα θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ταορμίνα για να θαυμάσουμε μεταξύ των άλλων το περίφημο Ελληνικό θέατρο. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του εργαστηρίου του Ήφαιστου, «ήρεμου» ηφαίστειου, της Αίτνα. Συνεχίζουμε για τα Giardini Naxos ,όπου και θα διανυκτερεύσουμε .Δείπνο.

7η ΜΕΡΑ 04/10 : GIARDINI NAXOS –ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – GIARDINI NAXOS
Μετά από το πρωινό και μέσα από μια όμορφη διαδρομή στο παραλιακό δρόμο, φτάνουμε στην σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη ,αποικία των Κορινθίων, τις Συρακούσες. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη για να δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρεθούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, την Ακρόπολη των Επιπολών ,το σημαντικότερο ίσως μετά από αυτό της Επιδαύρου αρχαίο Ελληνικό θέατρο, κ.ά . Επιστροφή στα Giardini Νaxos Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ 05/10 : GIARDINI NAXOS – TAOΡΜΙΝΑ - GIARDINI NAXOS
Σήμερα θα επισκεφτούμε την Ταορμίνα ,απο τα πιό όμορφα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου, με το αρχαιο θέατρο.Στην συνέχεια θα επισκεφτουμε το μοναστήρι στό Μαντανίτσι .Αργά το απόγευμα θα επισκεφτούμε την πόλη της Κατάνια. Επιστροφη στο ξενοδοχείο μας ,δειπνο,διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ 06/10 : GIARDINI NAXOS – ΑΛΜΠΕΡΟ ΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ (εν πλω) Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή και ξαναπερνώντας το στενό της Μεσσήνα, αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο λιμάνι του Μπάρι. Έτσι αρχίζει η επιστροφή μας στην Ελλάδα. Αν ο χρόνος μας το επιτρέπει θα κάνουμε μια στάση στο Αλμπερο Μπελλο στην πόλη των τρούλλων για ενα καφέ.Διανυκτέρευση εν πλώ.

10η ΜΕΡΑ 07/10 : ΠΑΤΡΑ – ΙΤΕΑ Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Ιτέα. Τέλος εκδρομής.


ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ

Περιλαμβάνονται :
 Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες AB4
 Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 Ημιδιατροφή καθημερινά ( εκτός πλοίου )
 Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 Εισιτήριο του πλοίου στο στενό της Σικελίας
 Περιηγήσεις ,ξεναγήσεις όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα
 Πεπειραμένος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
 Ασφάλιση ταξιδιού (όπως από το προεδρ. διατ.)
Δεν Περιλαμβάνονται :
 Είσοδοι σε Μουσεία , ποτά , αχθοφορικά & ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

 Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο : 680 €
 Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο: 820 €

Διαφορά δίκλινης εσωτερικής καμπίνας κατ’άτομο μετ’επιστροφής : € 40
Διαφορά δίκλινης εξωτερικής καμπίνας κατ’άτομο μετ’επιστροφής : € 55

Οργάνωση:
Τας Τουριστικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ
Βουλής 31-33 105 57 Αθηνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου