Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

24ωρες επαναλαμβανόνενες απεργείες στα ΕΛΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 22-07-2009
Με παραποίηση δημοσίων εγγράφων και παραχάραξη της ημερήσιας Διάταξης του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διοίκηση του ΕΛΤΑ επιχειρεί να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και να εφαρμόσει τον Νόμο 3429 και την αντισυνταγματική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε νέους και παλαιούς και καταργεί την αντικειμενικότητα των προσλήψεων με την ευθεία κατάργηση του Ν 2190.
Αδιαφορούν και ακυρώνουν έτσι στην ουσία την αναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα της ΚΥΑ σε σχέση με την εφαρμογή του Ν 3429 στον ΕΛΤΑ.

Η νέα Διοίκηση και η Κυβέρνηση απροκάλυπτα προκρίνουν τον ... παραγοντισμό και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, αγνοώντας επιδεικτικά ότι ο ΕΛΤΑ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια οδηγείται σε δραματικά ελλείμματα, όπως δείχνουν τα πρώτα οικονομικά στοιχεία του εξαμήνου 2009.

Εξαντλούν τη δράση τους σε μεθοδεύσεις για την κατάργηση του Θεσμικού Πλαισίου, των Κανονισμών και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του ΕΛΤΑ και την ποιότητα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική πρακτική της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΕΛΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα:
1ον Την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
2ον Τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΤΑ, για να αποτρέψουν την απόφαση για κατάργηση του Θεσμικού Πλαισίου, τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε νέους και παλαιούς και να υπερασπιστούν την αντικειμενικότητα των προσλήψεων (Ν 2190).
3ον Επαναβεβαιώνουν την αμετάκλητη απόφαση τους για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να προασπίσουν το κοινωνικό αγαθό της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να διεκδικήσουν τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΛΤΑ και να αποτρέψουν την πολιτική που οδηγεί στα ελλείμματα, την απαξίωση και τη διάλυση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Καλούμε Διοίκηση και Κυβέρνηση να αναθεωρήσουν άμεσα τους σχεδιασμούς και τις πολιτικές τους που οδηγούν τον ΕΛΤΑ στην απαξίωση και τα ελλείμματα.
Για τις όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν, η ευθύνη τους ανήκει αποκλειστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου