Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Δελτίο Τύπου για το ΠΑΝΦΩΚΙΣ απο την Νομαρχία Φωκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος ΠΑΝΦΩΚΙΣ


Με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης που συνεδρίασε στην Άμφισσα, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αθανάσιου Μπούρα.
Ο Νομάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Φουσέκης αναφερόμενος στην πρόοδο του προγράμματος σημείωσε πως από τα 33 έργα που εγκρίθηκαν στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης, 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ (που αντιπροσωπεύει το 30,3% των ενταχθέντων έργων) έχουν ήδη δημοπρατηθεί και ...βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ 12 έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ (αντιπροσωπεύει το 50,4% των ενταχθέντων έργων), είναι έτοιμα προς δημοπράτηση. Συνεπώς σε ποσοστό πάνω από 80% τα ενταχθέντα με την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης έργα, έχουν προωθηθεί ήδη από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «ΠΑΝΦΩΚΙΣ» συνολικού ύψους 120εκ.€ σχεδιάστηκε με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε. και στοχεύει τα επόμενα χρόνια παράλληλα και συμπληρωματικά με το Ε.Σ.Π.Α. (Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για τη Φωκίδα.
Ο στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη του νομού με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση και συνοχή, η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και η ανάδειξη των στοιχείων που συνθ’ετουν τη φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά.
Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος «ΠΑΝΦΩΚΙΣ» στο Νομό Φωκίδας έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας.


ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ
• Μελέτη γέφυρας στη θέση Στενό Μόρνου 1.500.000
• Βελτίωση συνδετήριου δρόμου Δήμου Λιδωρικίουμε Δήμους Τολοφώνος και Ευπαλίου (από το ΤΔ Αμυγδαλιάς έως ΤΔ Μηλιάς) 4.900.000
• Βελτίωση συνδετήριου δρόμου Δήμου Λιδωρικίου και Δήμου Καλλιέων (από το ΤΔ Κονιάκου έως ΤΔ Κάτω Μουσουνίτσας 4.000.000
• Μελέτη επέκτασης και αναβάθμισης του Λιμενοβραχίονα Λιμένα Ιτέας 250.000
• Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης στο ΤΔ Γαλαξιδίου 425.000
• Ανάπλαση οδού Οσίου Λουκά στο ΤΔ Δελφών 1.785.000
• Αναπλάσεις Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Άμφισσας 1.800.000
• Διαμόρφωση - Ανάπλαση Τοπικών Διαμερισμάτων Δήμου Λιδωρικίου 1.340.000
• Αναπλάσεις χώρων στο Δήμο Δεσφίνας 2.357.000
• Έργα ανάπτυξης Τοπικών Διαμερισμάτων Δήμου Ευπαλίου 688.000
• Ανάδειξη περιβάλλοντα χώρου Μουσείου Αρτοτίνας Δήμου Βαρδουσίων 805.000
• Αγορά ακινήτου για πινακοθήκη Σπύρου Παπαλουκά στην Άμφισσα 600.000
• Εργασίες αποπεράτωσης κολυμβητηρίου Άμφισσας 2.350.000
• Κατασκευή καινοτομικού Μουσείου ¨ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ¨ στο Χάνι της Γραβιάς 8.000.000

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ
• Βελτίωση οδοποιίας στον ελαιώνα της Άμφισσας 1.500.000 (Πρόκειται για έργο το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα από το έργο «Άρδευση Ελαιώνα Άμφισσας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη)
• Τοίχος αντιστήριξης της υφιστάμενης οδού Αθανασίου Διάκου Δ.Δ. Δελφών 3.500.000 (Απεντάσσεται προσωρινά μέχρις ότου επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την ωρίμανση του έργου.)
• Μελέτη οριοθέτησης οικισμών Νομού Φωκίδας (Α΄ φάση) 125.000 (Η οριοθέτηση θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) που εκπονείται από τους Δήμους του Νομού)
• Μελέτη Πανελλήνιου Πρότυπου Κέντρου Ιστορικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κεντρική Ελλάδα με παράθυρο το Χάνι Γραβιάς "ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ 453.000 (Η μελέτη ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το Δήμο Γραβιάς)
• Μελέτη σκοπιμότητας κατασκευής θεάτρου με εικονική πραγματικότητα "Cosmorama" στην Άμφισσα 50.000 (Παρουσίασε ανυπέρβλητα προβλήματα στην «ωρίμανσή» του)


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΣΤΑ 40,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ 0,25 ΕΚ. (ΜΕΛΕΤΗ)
    Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ (ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑΣ ΑΞΙΟ)ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ. (ΜΙΑΣ Κ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ). ΜΗΠΩΣ Η ΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ?????
    ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ) ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ??????
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ???????
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΝ (ΟΠΩΣ Κ ΕΓΩ) ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΧΩΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΡΥΒΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της Νομαρχίας . Σχεδιάζει έργα με το ΠΑΝΦΩΚΙΣ έναν οργανισμό που δεν συμμετέχουν οι πιο αναπτυσσόμενοι Δήμοι του Νομού μας, ο Δήμος Ιτέας και ο Δήμος Ευπαλίου. Πως μπορεί να αναπτυχθεί ο Νομός όταν δεν συμμετέχουν οι πιο αναπτυσσόμενοι Δήμοι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην μπερδευεσαι φίλε, στο Παμφωκις δεν συμμετεχουν Δήμοι. Είναι αναπτυξιακο πρόγραμμα του ΥΠ. Οικονομικών (120 εκ e). Το δημιουργησε ο Αλογοσκούφης προς τιμήν του. Έχει συσταθεί μια επιτροπή η οποία εντάσει έργα. Οι δήμοι κάνουν τις προτάσεις τους, απλά για έργα που θα ήθελαν. Τον πλήρη έλεγχο τον έχει ο Νομάρχης.
    Το πραγματικό πρόβλημα κατα τη γνώμη μου είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι σε σημαντικά αξιώματα οι οποίοι ασχολούνται όχι με την ανάπτυξη της Άμφισσας ή του Λιδωρικίου κλπ, αλλά με ποιόν τρόπο θα εμποδίσουν την ανάπτυξη της Ιτέας.
    Ο φόβος τους φαντάζομαι είναι οτι θα ερημώσει η Άμφισσα και θα πάνε όλοι στην Ιτέα. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνωμη φιλε μου αλλα που εχεις δει την αναπτυξη στην Ιτεα?Οσο περνανε τα χρονια κανει και ενα βημα πισω!Καλυτερα ας μην ανοιξουμε τετοιο θεμα...Ας κανουμε κατι για να καθαριστουν οι ''παραλιες'' πρωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θέλω να διαφωνήσω μαζί σου απλά η Ιτέα είναι ο μονόφθαλμος αναμέσα στους τυφλούς.
    Υπάρχει κάποια περιοχή στο Νομό που να αναπτύσσεται περισσότερο;
    Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκ, κατανοητό και πασίγνωστο πως το πανφωκις είναι 120 εκ. ευρώ που διαχειρίζεται εν λευκώ ο νομάρχης (;) μέσω της νομαρχίας και της αναπτυξιακής που ελέγχει.
    Επί πασοκικης διακυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης και στο νομό μας δεν φτιαχτήκαν αυτές οι εταιρίες-απάτη;
    Εξάλλου ο αλογοσκούφης την έκανε με ελαφρια πηδηματάκια εδώ και κάνα 6μηνο.
    Αλλά βρε iteanet ποιος μας εγγυάται καλύτερη αποτελεσματικότητα και διαχείρηση αυτών των χρημάτων, σε σχέση με τη νομαρχία τουλάχιστον, από τους δήθεν αναπτυσσόμενους δήμους που επικαλείσαι;
    Τόσα παράπονα για το δήμο ιτέας δεν γίνονται από το blog αυτό, θα του εμπιστευόσουνα και 120 εκατομύρια από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναπτύσετε καμία περιοχή στον Νομό μας!και μάλλον δεν υπάρχει ούτε ένας μονόφθαλμος αλλά μόνο τυφλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου πω την αλήθεια σε κανέναν δεν θα εμπιστευόμουν αυτά τα χρήματα, αλλά και τι να κάνω;
    Απο τα έργα που αναφέρθηκαν στο αρχικό άρθρο και τα σχόλια που γράφηκαν φαίνεται μια επισήμανση που γίνεται απο την παρέα που συνομιλεί, οτι η Ιτέα είναι αδικημένη .
    Η δική μου επισήμανση ήταν ότι η Ιτέα δεν συμμετέχει στην Αναπτυξιακή Φωκική που προγραμματίζει τα έργα μαζί με τον Νομάρχη.
    Υπάρχουν σημαντικά έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στην Ιτέα και δεν γίνονται, αυτό είναι πρόβλημα και για την Ιτέα και για όλο τον Νομό .
    Αν δεν το έχει σκεφτεί κανένας απο τον Δήμο ή απο την Νομαρχία αυτό είναι πρόβλημα , αν το έχουν σκεφτεί και δεν κάνουν τίποτα αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρεπει να προσεχουμε τους Αμφισσιωτες και το λιωσιμο των παγων! και τα δυο αυτα κακα μας απειλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΙΤΕΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 6 ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ??????
    ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΙΤΕΑ),
    ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ,
    ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ Η ΙΤΕΑ,
    ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΟΙ ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΕΣ,ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα ξεκινούν από τη μαύρη τρύπα του νομού.
    Πάντως δεν αδρανήσουν οι παράγοντες της Ιτέας, οι 250.000 μπορεί να αποδειχθούν πολυτιμότερες από όλο το υπόλοιπο ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάνω απο τα μισά λεφτά πάνε στην Γραβιά 8.000.000 για μουσείο!!!!
    Μία τετραώροφη πολυκατοικία κάνει 500.000. Τι θα φτιάξουν στην Γραβιά με τόσο λεφτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή