Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Αρόδο» της Ιτέας

Η θεατρική ομάδα «Αρόδο» της Ιτέας θα παρουσιάσει τις κωμωδίες «Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ» της Φώφης Τρέζου (1963), «Η ΤΕΛΕΤΗ» του Παύλου Μάτεση (1966) και «ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ» του Άντον Τσέχωφ.
Οι παραστάσεις θα γίνουν το Σαββάτο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 στις 09:30 το βράδυ στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Κυριακοπούλειου πολιτιστικού κέντρου Ιτέας.
Στον Αρχιτέκτονα θα δούμε την δίψα για ... κοινωνική καταξίωση ενός νεόπλουτου ζευγαριού που επιτρέπει την υιοθέτηση ενός ακραίου — έως και κιτς θα λέγαμε — τρόπου ζωής. Ο Αρχιτέκτονας δεν θα διστάσει σε τίποτα προκειμένου να επιβάλει τις εξεζητημένες ιδέες του.
Η Τελετή δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κωμωδία, αλλά για ανατρεπτική σάτιρα
της μεσοαστικής τάξης, που ανακαλύπτει, μέσα από την υπερβολή, τον καθωσπρεπισμό και την ψευτοαριστοκρατική βιτρίνα της. Η τελετή — κηδεία δεν μπορεί να είναι συνηθισμένη για μία τόσο «ξεχωριστή» οικογένεια.
Στο τρίτο έργο μια οικολογική συζήτηση, επίκαιρη όσο ποτέ, καταλήγει σε ομολογία δυστυχίας ενός ανθρώπου, δέσμιο των επιδερμικών σχέσεων και της ανείπωτης μοναξιάς του, με εύθυμο όμως τρόπο.
Για αυτούς τους λόγους, είναι έργα που διατηρούν ως τα σήμερα τη φρεσκάδα και την ευστοχία τους, ειδικά μάλιστα στην εποχή μας, την εποχή της εικόνας και του φαίνεσθαι.
Στην παράσταση θα συμμετάσχουν 15 ερασιτέχνες ηθοποιοί από την πόλη μας και την περιοχή, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Δημήτρη Αποστόλου.
Η θεατρική ομάδα ανήκει στο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου