Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2009

Tα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Φωκίδα απο την Νομαρχία Φωκίδας
Αυτό που χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ήταν η μεγάλη πτώση της Ν.Δ. κατα 12%. Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα της το πήρε στον Δήμο Βαρδουσίων με 44% και το μικρότερο στον Δήμο Ιτέας με 29%
Το ΠΑΣΟΚ παρόλη την πτώση της ΝΔ δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, ούτε να αυξήσει τις ψήφους του σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Το μεγαλύτερο του ποσοστό το πήρε στον Δήμο Ιτέας με 38% και το μικρότερο στον δήμο Δεσφίνας με 25%. To KKE είχε μικρή πτώση των δυνάμεών του με καλύτερο ποσοστό στον δήμο Δεσφίνας και χειρότερο στον Δήμο Γαλαξιδίου. Το ΛΑΟΣ φαίνεται να πήρε κομμάτι των χαμένων ψήφων της ΝΔ και ανέβηκε αρκετά στο ποσοστό του κατακτώντας τα μεγαλύτερα ποσοστά του στον Δήμο Γραβιάς και τα μικρότερα στον Δήμο Βαρδουσίων. Το ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τα ποσοστά του λίγο και τα καλύτερα αποτελέσματα τα έφερα στον Δήμο Παρνασσού , ενώ τα χειρότερα στον Δήμο Λιδορικίου. Χωρίς να εμφανιστούν καθόλου στον Νομό μας αύξησαν τα ποσοστά τους και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Γενικά στην Ελλάδα τα αποτελέσματα μαζί με τα αποτελέσματα απο τις προηγούμενες εκλογές ήταν τα εξής.

2 σχόλια:

 1. Αποτελέσματα εκλογών
  Πτώση ΝΔ
  Ομοιόμορφη πτώση ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος ΛΑΟΣ που πήρε 95,000 ψήφους από τις 1,350,000 που έχασε η ΝΔ και Οικολόγων που πήραν και απο ΝΔ και απο ΠΑΣΟΚ.
  Τελικό συμπέρασμα
  Οι εκλογείς κρατάνε τις αποφάσεις τους για τον εαυτό τους, δεν τις φανερώνουν ούτε στα Γκάλοπ ούτε στην Κάλπη.
  Τα αποτελέσματα εκφράζουν το σκληρό πυρήνα των κομμάτων που έπεσαν, μιας και η χαλαρή ψήφος δεν έφτασε καν στην κάλπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τοσα εχει κανει αυτη η κυβερνηση!Ολοι αυτοι που την ψηφιζουν εχουν προσωπικο συμφερον?Αυτο που ελεγε ο Χεμινγουεη "μην κοιτας για ποιον χτυπα η καμπανα, χτυπα για σενα" δεν το ακουνε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή