Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Αύξηση 20% της ανεργίας στη Στερεά Ελλάδα το Α' τρίμηνο του 2009

Σημαντική άνοδο, 20% παρουσίασε η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εργατικού δυναμικού για το Α΄ τρίμηνο του 2009.
Κατά το Α΄ τρίμηνο του 2009, το ποσοστό ανεργίας (δηλαδή η αναλογία % των
ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, που είναι το άθροισμα απασχολουμένων και ανέργων) ανήλθε σε 9,3% ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 ανερχόταν στο 8,3%
Η εξέλιξη της ανεργίας στη χώρα μας την τελευταία 10ετία, κατά το Α' τρίμηνο, αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί:
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου με 16,9% και ακολουθείται από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με 14,4% και την περιφέρεια των Ιόνιων νησιών με 14,1% ενώ το μικρότερο ποσοστό παρατηρείται στο Βόρειο Αιγαίο με 7%. Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε και ... σε σύγκριση με πέρυσι τα δεδομένα της επίσημης ανεργίας.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται κάπου στον Μ.Ο. με 10,7%, και εμφανίζεται ανεβασμένο σε σύγκριση με το 2008 που το ποσοστό ήταν 8,9%.
Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν χθες για το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημειώνει ότι η αύξηση της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.
Από lamianews

1 σχόλιο:

  1. Ειναι οι απασχολουμενοι και οι γραμμενοι στο ταμειο ανεργειας για τον υπολογισμο.Αν ηταν και αυτοι που δεν ειναι στο ταμειο και δεν βρησκουν δουλεια ενω ψαχνουν το ποσοστο θα ηταν μεγαλυτερο.Βεβαια σε μερικα νησια κυριως δουλευουν καλοκαιρινους μηνες και χειμωνα πληρωνονται απο το ταμειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή