Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η επιστροφή του Απόλλωνα 12-18 Ιουλίου

Ο Δήμος Δελφών στα πλαίσια των πολύχρονων προσπαθειών του για την Αναβίωση μιας σημαντικής μυθολογικής διαδρομής. Αυτής που πραγματοποίησε ο Απόλλωνας από τα Τέμπη και τις πηγές του Αχιλλέα μέχρι τους Δελφούς μετά τον δικό του εξαγνισμό. Έτσι «Τα Δαφνηφόρια 2009» παίρνουν σάρκα και οστά.
Έτσι και σήμερα, δύο μεγάλοι δρομείς έρχονται για να αναβιώσουν τον μύθο και να μεταφέρουν μαζί ένα ζωτικό μήνυμα με άξονα τις πανανθρώπινες αξίες που οι Δελφοί αντιπροσωπεύουν στο διάβα της Ιστορίας. "Φύση & Ηθική" είναι το φετινό μήνυμα και αυτό θέλουν οι Δελφοί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Η εποχή που ζούμε αποζητά θυσίες και κόπο για να προασπίσει αξίες ζωής και πολιτισμού από όλους μας. Ένα θέμα που αποτελεί και το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει και το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Δελφών από τις 12- 18 Ιουλίου 2009.
Ο Έλληνας θρύλος των υπερμαραθωνίων δρόμων Γιάννης Κούρος και ο Γάλλος υπερμαραθωνοδρόμος και φιλέλληνας Οllles Pallaruelo, θα τρέξουν την ιστορική διαδρομή σε τρείς ημέρες.
Εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της 16ης Ιουλίου 2009 από τα Θεσσαλικά Τέμπη. Με διελεύσεις από την Λάρισα και τα Φάρσαλα, πρώτος σταθμός και διανυκτέρευση θα είναι η πόλη του Δομοκού μετά από 125 χλμ. Η δεύτερη ημέρα (17/7) θα βρεί τους αθλητές να τρέχουν 89 χλμ. και να διασχίζουν τη Λαμία, τις Θερμοπύλες, τον Μπράλο με σταθμό και διανυκτέρευση στην ιστορική πόλη της Γραβιάς. Η Τρίτη ημέρα (18/7) προβλέπει κάλυψη 62 χλμ. μέσω Επταλόφου και Παρνασσού και τερματισμό στην πόλη των Δελφών το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Για την συγκεκριμένη προσπάθεια, οι Δελφοί έχουν απευθυνθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας - Φθιώτιδας – Φωκίδας με σκοπό τον συντονισμό και την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Ήδη οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς και ο στόχος έρχεται πιο κοντά στην ουσιαστική υλοποίησή του.
Ευχόμαστε ολόψυχα τα μηνύματα των καιρών να βρουν καρποφόρο έδαφος στο διάβα των αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου