Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Σήματα ΒΑΝ είδε ο καθηγητής Π. Βαρώτσος

Προειδοποιητικό σήμα το οποίο κατεγράφη από το σταθμό ΒΑΝ της Κερατέας, εξετάζει ο Παναγιώτης Βαρώτσος. Ο καθηγητής, παρά το γεγονός ότι αποφεύγει τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια πεισματικά, δεν κατόρθωσε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της τα σήματά του, τα οποία δημοσιεύτηκαν από τις 18 Απριλίου στη γνωστή ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ. Η περιοχή τη ν οποία εξετάζει ως ύποπτη, εντοπίζεται μεταξύ των δύο πλευρών του άξονα, από την Αιγιαλεία μέχρι την Εύβοια.

Το πρόγραμμα ΒΑΝ βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και το γεγονός αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους πολίτες, όταν ενημερώνονται για τα σήματα του καθηγητή Βαρώτσου, προκειμένου να αποφεύγονται αδικαιολόγητα κρούσματα πανικού.
Σημειώνεται ότι, .... μετά από παρέλευση ενός έως και δύο μηνών, κατά το παρελθόν έχουν επαληθευθεί αρκετά σήματα καταγεγραμμένα από τη συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα.
Απόσπασμα από τη δημοσίευση του Π. Βαρώτσου στην ιστοσελίδα του Κορνέλ. Στο τέλος του αγγλικού κειμένου αναφέρονται οι συντεταγμένες που καθορίζουν την επίμαχη περιοχή:


The same holds for a non-dichotomous signal recorded on March 28, 2009 at Keratea station located close to Athens (Fig.8).To approach the occurrence time of the impending event,the procedure developed in Ref.32 has been employed for the seismicity within the area N 38.8-37.7, E 24.1-22.6.
Απο zougla.gr

2 σχόλια:

  1. Βαλτοί είστε και γράφετε για σεισμούς στην περιοχή μας? Γιατί το κάνετε αυτό? Εντάξει, έχετε μίσος - λόγω της ιδεολογίας σας - με τους πάσης φύσεως επιχειρηματίες, αλλά όπως θα πρέπει να γνωρίζετε (αν είστε από Φωκίδα) τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της παραλίας είναι ατομικές επιχειρήσεις που δουλεύουν εποχικά, χωρίς να βγάζουν τα τρελά έσοδα που αφήνουν τα καταλύματα άλλων περιοχών, π.χ. Χαλκιδικής, Κρήτης, Επτανήσων, Κυκλάδων, κτλ. Σταματήστε επιτέλους να γράφετε για σεισμούς στον Κορινθιακό κόλπο, γιατί ο κόσμος που ενδιαφέρεται να κλείσει κάποιο κατάλυμα, βλέποντας αυτά τα σχόλιά σας, είναι επιφυλακτικός. Αν πράγματι είστε από Φωκίδα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι συχνά είχαμε + έχουμε + θα έχουμε σεισμικές δονήσεις χαμηλού μεγέθους, λόγω της σεισμικότητας του Κορινθιακού κόλπου. Η εντύπωση που δίνετε στον κόσμο του τουρισμού είναι ότι συμβάλλετε έτσι στη μείωση των κρατήσεων στο νομό, για να έχει αντίκτυπο στην κυβέρνηση (όποια κυβέρνηση και αν βρίσκεται στην εξουσία - δεν ασχολούμαι με την ονομασία της, ούτε με ποιο κόμμα κυβερνάει). Εμένα με απασχολεί η ζημιά που κάνετε στο νομό, γράφοντας συχνά για σεισμούς χαμηλού μεγέθους, που αποθαρρύνει τη διαμονή επισκεπτών στα μέρη μας. Άρα, δεν αγαπάτε την περιοχή που προβάλλετε, παρά μόνο κοιτάζετε τα κομματικά σας συμφέροντα. Τα κόμματα και οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν. Ο τόπος όμως μένει. Για να διατηρηθεί στη ζωή χρειάζεται ομαδική προσπάθεια από όλους μας. Μόνο έτσι θα βρουν οι απόγονοί μας αυτό που βρήκαμε εμείς από τους προγόνους μας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν έρχεται κόσμος, κλείνουν τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι ταβέρνες και πάσης φύσεως άλλες επιχειρήσεις. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΛΕΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία ή Κύριε ανώνυμε
    Θα μπορούσα να σας απαντήσω σε παρόμοιο ύφος όμως δεν το κάνω. Η αιτία αυτής σας της παρέμβασης είναι αυτό που γράφετε πρώτο πρώτο, δηλαδή η ιδεολογική σας διαφωνία με όσα γράφει η ιστοσελίδα.
    Το ξέρουμε οτι η μεγάλη αναγνωσιμότητα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και η ύπαρξη της ιστοσελίδας μας, ταράζει τα βαλτωμένα νερά της Φωκίδας. Θα αντέξουμε ακόμα και το αστείο της υπόθεσης οτι το Ιτεανετ προκαλεί την Οικονομική Κρίση.

    Καταρχάς το δημοσίευμα μας είναι αναδημοσίευση από ιστοσελίδα της Αθήνας, της zougla.gr που βρίσκεται μέσα στις πρώτες της χώρας μας. Το πιο πιθανό είναι οι τουρίστες να το διαβάσουν στην Ζούγκλα παρά σε μας.
    Κατά δεύτερον γράφουμε κι άλλα άρθρα όπως αυτά που αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν παιδικές χαρές, δεν ενοχλούν αυτά τους τουρίστες; Μήπως να σταματήσουμε να γράφουμε και γι αυτά;
    Οι κοκκινίλες από τα λατομεία δεν ενοχλούν τους τουρίστες;
    Τα λύματα από το ρέμα της Σκίτσας δεν ενοχλούν τους τουρίστες;
    Το ότι χάσαμε όλες τις γαλάζιες σημαίες στην Ιτέα, δεν ενοχλεί τους τουρίστες;
    Να σταματήσουμε να μην γράφουμε τίποτα για να ξανάρθουν οι τουρίστες αυτό μας ζητάτε;
    Μα οι τουρίστες φύγανε χρόνια πριν αρχίσουμε αυτήν την ιστοσελίδα. Δεν ξέρετε ποιος ευθύνεται;
    Το ιτεανετ ευθύνεται;
    Είναι κρίμα για κάποιους που θέλουν να εκφράζουν τους επιχειρηματίες να κρύβουν το κεφάλι στην άμμο σαν τις στρουθοκαμήλους.
    Χρειάζεται να δείτε τι συμβαίνει γύρω σας και να το καταλάβετε.
    Η ιστοσελίδα μας προβάλει θέματα που αναδεικνύουν την χρησιμότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, αυτό χρειάζεται η περιοχή και αυτό πρέπει να ζητάει ο κλάδος που λέτε ότι εκπροσωπείτε (η ανωνυμία στο ιντερνέτ είναι και για μας και για σας)
    Η Ιστοσελίδα προβάλει Δωρεάν όλα τα Ξενοδοχεία του Νομού. Ακόμα υπάρχει στις πρώτες σελίδες η προχθεσινή δημοσίευση που προβάλαμε τα Ξενοδοχεία ενόψει του πρωταθλήματος Optimist
    Ποιός άλλος το κάνει αυτό; ποιος άλλος ενημερώνει χωρίς κέρδος και προβάλει την περιοχή μας. Όλοι κοιτάζουν να βγάλουν παραδάκι και να πιαστούν ατομικά. Δυστυχώς ή ευτυχώς για σας, από το Ιτεανετ υπάρχει κοινωνική προσφορά, οι υπόλοιποι ψάχνουν στους κολλητούς για καμία διαφήμιση από τον ΟΠΑΠ ή τα Υπουργεία, ή για φάνε κανένα κονδύλι για ιστοσελίδα.

    Σταματήστε να χτυπάτε αυτούς που σας ενισχύουν, χτυπήστε αυτούς που σας ναρκοθετούν το μέλλον σας. Αυτοί είναι όσοι δεν προσέχουν το περιβάλλον ενώ είναι αρμοδιότητά τους και αυτοί που επιβάλουν οικονομικά μέτρα που αυξάνουν τα κέρδη των πλουσίων και κάνουν τους υπόλοιπους φτωχότερους με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση.
    Σαν ιτεανετ προβάλουμε όλα τα γεγονότα που αφορούν τον τόπο μας και πέφτουν στην αντίληψή μας, από το ποιό καράβι μπήκε στον Μόλο μέχρι αν έκανε κάποιο σεισμό. Δεν προκαλούμε πανικό ούτε έχουμε αυτό σαν στόχο . Πάντα με μετριοπάθεια μεταδίδουμε γεγονότα σαν τους σεισμούς που δεν έχουν σχέση με κομματική εκμετάλλευση. Δεν έχουμε σαν στόχο να σας καταστρέψουμε σας προβάλουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε . Ακόμα μπορούμε να εμπλουτίσουμε τις σελίδες μας ενημερώνοντας εκτός από ξενοδοχεία που ήδη το κάνουμε και για άλλες τουριστικές ή οτιδήποτε άλλης μορφής επιχειρήσεις του Νομού μας.
    Πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε τους φίλους σας από τους εχθρούς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή