Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Πόσα ζητάει η Ένωση για την ...ενεργοποίηση των δικαιωμάτων;

Ο τιμοκατάλογος που χρησιμοποιεί φέτος η Ενωση Άμφισσας για να ...ενεργοποιήσει τα δικαιώματα των επιδοτήσεων είναι αυτός της ΠΑΣΕΓΕΣ και φαίνεται στην διπλανή φωτογραφία.
Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φέτος στην αναμενόμενη επιδότηση προσθέτονται και οι επιδοτήσεις των παράλληλων δράσεων όπως Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας , βιολογικά κλπ.
Το κόστος που επιβαρύνει τους μικρούς παραγωγούς με αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιο και ξεπερνά το 35% της επιδότησης. Πληρώνεται δε προκαταβολικά ένα χρόνο πριν εισπράξουν την επιδότηση, αν την εισπράξουν κιόλας. Οι μεγάλοι παραγωγοί αντίθετα πληρώνουν για ενεργοποίηση κάτω από ... 10% των αναμενόμενων επιδοτήσεων.
Η κυβέρνηση με την επιλογή της να δώσει στις Ενώσεις να διαχειριστούν τις πληρωμές των επιδοτήσεων και να φτιάξουν το νέο κτηματολόγιο, μετατρέπει τις επιδοτήσεις των αγροτών σε επιδοτήσεις των ...Ενώσεων και των ...μελετητών.
Το χειρότερο δε από όλα, είναι ότι πάλι δεν θα γίνει τίποτα και οι παραγωγοί θα εξακολουθούν να έχουν κυρώσεις και περικοπές στις επιδοτήσεις τους.
Τα ελαιουργικά μητρώα έγιναν φαίνεται για να μην λειτουργήσουν ποτέ, για να εισπράττουν ενεργοποιήσεις από τους αγρότες και να πληρώνουν μετά πρόστιμα πάλι οι αγρότες επειδή τίποτα δεν γίνεται.
Οι αγροτικοί σύλλογοι τι λένε για το θέμα αυτό;
Αν συμφωνούν τότε μπορούμε να σώσουμε την χώρα, ζητώντας για να ενεργοποιήσουμε το δικαίωμα να ...ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές να πληρώσουμε στις τράπεζες όσα μας ζητάνε για να μην παίρνουν από το κράτος συνέχεια επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου