Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Επιτέλους έσπασε το φράγμα της σιωπής


Η ιδιότυπη "ομερτά" που επί δεκαετίες βασίλευε στη Φωκίδα, επιτέλους έσπασε. Η πιο κάτω ανακοίνωση αποδεικνύει με ... ανάγλυφο τρόπο ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Γκιώνα και οι εμπρησμοί- τραμπουκισμοί, οδήγησαν στη συσπείρωση ενός ευρύτερου φάσματος φορέων, που έχουν αποφασίσει να πουν πια ένα μεγάλο ΟΧΙ. Από το Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών μέχρι το Εργατικό Κέντρο και από τους εθελοντές αιμοδότες μέχρι τους εμπόρους, όλοι πια καταδικάζουν τη ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις: Ο βουλευτής Φωκίδας και υφυπουργός κ.Μπούγας θα συμπαραταχθεί ή θα συνεχίσει να σιωπά; Δεν χρειάζεται και πολύ για να θεωρηθεί συν-ενοχος (άλλωστε της αρμοδιότητάς του είναι τα μεταλλεία)
Όσοι δήλωσαν περιχαρείς από την υπουργοποίηση του (ανάμεσα τους και η εφημερίδα του χωριού μου -τα Καστελλιώτικα Νέα) καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους. Όσοι δε τον ψήφισαν μπορούν να ενταχθούν στους ..."κοψοχέρηδες".
Στις επόμενες εκλογές -όποτε γίνουν- πρέπει να καλέσουμε όλους τους υποψήφιους βουλευτές να δηλώσουν ξεκάθαρα τη θέση τους για τα μεταλλεία. Όσοι είναι υπέρ των εταιρειών -"αποικιοκράτες" τους χαρακτηρίζει ουσιαστικά η ανακοίνωση των φορέων της Φωκίδας- ας ψηφιστούν μόνον από τους ..."σπόνσορές" τους!
Επίσης περιμένω από όλους τους Συλλόγους να συνυπογράψουν το κείμενο.

Από Ημερολόγιο ενός πατέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου