Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού με χιόνια από 22 Φεβρουαρίου Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια του Α.Α.01/2009/21-02-09 Εκτάκτου Δελτίου Πρόγνωσης Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:
Eπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Κυριακή 22/02/2009 με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και σταδιακά σε Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά (ύψόμετρο πάνω από 250 μέτρα), Εύβοια (πάνω από τα 250 μέτρα) και Πελοπόννησο (πάνω από 400 μέτρα).
Ύφεση αναμένεται από την Δευτέρα 23/02/2009 στη Βόρεια Ελλάδα και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ειδικότερα για την Αττική χιονόστρωση αναμένεται στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια.
Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι ... αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π. εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και σημεία που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.
Για τους παραπάνω λόγους, η Γ.Γ.Π.Π. προτείνει να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ*.
Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου