Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Το " Μήδέν είς το πηλίκο" και τα γαυγίσματα

Επειδή μερικοί παραπονιούνται, η Ιστοσελίδα μας προσφέρει πλουραλισμό.
Δείτε ...το πλούσιο πολιτικό έργο!!! που γίνεται στον Νομό μας και χαρείτε την διεκδίκηση ποιος θα πάρει τα εύσημα.
Το ΠΑΣΟΚ τα έκανε, ή η Ν.Δ.;
ΤΕΙ Αμφισσας, σε ποιόν να δώσουμε τα συγχαρητήρια, Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, η ψυχή τους βγήκε και ακόμα να πληρωθούν, ΒΙΟΠΑ Άμφισσας , δρόμος Αγία Ευθυμία - Λιδορίκι (μετ εμποδίων) και ένας ακόμα επαρχιακός δρόμος. Καμαρώστε τα έργα σας . Μπείτε στην σειρά εσείς που τσακώνεστε για να πάρετε το βραβείο σας.
Το ανέκδοτο είναι που τσακώνονται για την πατρότητα του Απόλυτου Μηδέν.
Ευτυχώς δεν διεκδικούν το σχέδιο πόλης της Ιτέας, να χαιρόμαστε ή να ανησυχούμε, λέτε να έχουμε ελπίδες, ή πάει αυτό ξεχάστε το;

Αγαπητοί αναγνώστες ηρεμήστε δεν είναι τίποτα, χαλαρώστε, πατήστε την λεξούλα περισσότερα... και απολαύστε κομματικό λόγο. Αν σας αρέσει να κάνουμε και άλλες τέτοιες αναρτήσεις, πάντως εμείς δεν αντέχουμε και πολύ.

Ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις δεν αρκούν για να καλύψουν την πολιτική απουσία του ΠαΣοΚ στο Ν. Φωκίδας
27/01/2009

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2009

Θέμα: Ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις δεν αρκούν για να καλύψουν την πολιτική απουσία του ΠαΣοΚ στο Ν. Φωκίδας

Όπως προκύπτει από πρόσφατες αναφορές στον τοπικό τύπο, το ΠαΣοΚ επιχειρεί όψιμα, με ευκαιριακού χαρακτήρα παρεμβάσεις και εθιμοτυπικές επισκέψεις, να καλύψει, όσον αφορά στα ζητήματα της Φωκίδας, αφενός την αδράνεια που το διακατείχε ως κυβέρνηση και αφετέρου την άγνοια και την αδιαφορία που το διακρίνει ως αντιπολίτευση.

Οι πολίτες γνωρίζουν, ωστόσο, ποια ήταν η κατάσταση της Φωκίδας το 2004 και ποια είναι σήμερα: Από το μονοψήφιο ποσοστό απορρόφησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας έχουμε επιτύχει σήμερα την πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος, εφαρμόζουμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας», ενώ υλοποιούμε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Παμφωκίς», προϋπολογισμού 120 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου δημοπρατήθηκαν και ήδη εκτελούνται σημαντικά οδικά έργα προσπέλασης του ορεινού τμήματος του νομού μας.

Παράλληλα, κατασκευάζονται οι δρόμοι Αγίας Ευθυμίας – Λιδωρικίου και Αγίου Αθανασίου – Καστριώτισσας, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανοικτή διαδικασία ανάθεσης της μελέτης «Βελτίωση κατά τμήματα Ε.Ο. Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Όσον αφορά στα βιοτεχνικά πάρκα του νομού μας, ήδη εγκαθίστανται οι πρώτες επιχειρήσεις στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας, μετά την αντιμετώπιση χρονίων και δυσεπίλυτων προβλημάτων, ενώ για εκείνα της Ιτέας και της Γραβιάς προωθούνται σχετικές μελέτες μέσω του «Παμφωκίς».

Εντύπωση προκαλεί η κριτική του ΠαΣοΚ ειδικά για το Τμήμα ΤΕΙ Άμφισσας, το οποίο παραδόθηκε το 2004 ως «ίδρυμα – ταμπέλα», χωρίς υποδομές και προοπτικές, εν τέλει, δε, χωρίς σπουδαστές. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η μετεξέλιξη του Τμήματος από «Τουριστικών Επιχειρήσεων» (Η υπεύθυνη παιδείας του ΠαΣοΚ πρότεινε το Τμήμα να παραμείνει ως έχει και να στραφεί στη ρωσική αγορά, εκπαιδεύοντας τους σπουδαστές στη ρωσική γλώσσα!) σε «Εμπορίας & Διαφήμισης», ενώ αναμένεται σύντομα η παράδοση της νέας μελέτης του κτιρίου του ιδρύματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Δρομολογείται, επίσης, η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης ΑμεΑ Άμφισσας, μετά την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, αφού η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, που είχε προγραμματίσει την κατασκευή του, δεν το ενέταξε στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αλλά σε έναν νέο τύπο δομών, για τον οποίο δεν υπήρχε καν θεσμικό πλαίσιο!

Σε διαρκή συνεργασία με τη Ν.Α., τους Δήμους και τους αναπτυξιακούς φορείς του νομού μας προωθούμε σύγχρονες και εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση χρονίων προβλημάτων και τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τους πολίτες της Φωκίδας. Η προσχηματική κριτική του ΠαΣοΚ, επιβεβαιώνει την άγνοιά του επί των ζητημάτων του τόπου μας και την κοινή πεποίθηση ότι αυτός αποτελεί για το εν λόγω κόμμα νομό χαμηλής προτεραιότητας, είτε ευρίσκεται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

2 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑ ΥΠΟΠΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δυνατότητα να έχουν οι πολίτες έναν διαφορετικό τρόπο ενημέρωσης και οργάνωσης γίνεται πια δυνατός μέσω του Ίντερνετ.

    Δεν χρειάζονται πλέον διαφημίσεις από την Κυβέρνηση μέσω Ο.Π.Α.Π. και Υπουργείων.
    Δεν χρειάζεται καν η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Η διαπλοκή εξουσίας και τύπου ανατρέπεται από το Ίντερνετ.

    Στο χέρι μας είναι να ενισχύσουμε αυτήν την δυνατότητα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή