Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Μελέτη για την ανάπλαση των παραλιών της Ιτέας

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προχώρησαν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Διερεύνηση τεχνητής ανάπλασης τεσσάρων (4) αμμωδών παραλιών σε ακτές της Ιτέας».
Η Προγραμματική Σύμβαση,προβλέπει την ολοκλήρωση της μελέτης στα τέλη του Ιουνίου 2009 και έχει προϋπολογισμό 80.000 ευρώ ενώ οι πιστώσεις προέρχονται από ίδιους πόρους της Ν.Α. Φωκίδας και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα Κ.Α.Π. 2008.
Οι τέσσερις συγκεκριμένες παραλίες της Ιτέας για τις οποίες εκπονείται η μελέτη είναι:...
• Μαϊάμι-Απόλαυση –Ξενία
• Βραχάκια-Κάμπινγκ Άη-Γιάννης
• Περιοχή Τροκαντερό
• Πλατεία Κίρρας-Άη Γιάννης
Η τεχνητή ανάπλαση αμμωδών παραλιών, περιλαμβάνει είτε τη δημιουργία μιας νέας αμμώδους παραλίας είτε σε άλλες περιπτώσεις τον εμπλουτισμό υφιστάμενης παραλίας, την ανάπλαση ή και την επέκτασή της.
Σε κάθε περίπτωση στόχος της μελέτης ακτομηχανικής είναι η δημιουργία αλλά πολύ περισσότερο η διατήρηση αυτών των παραλιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια μέθοδο περιβαλλοντικά φιλική η οποία περιλαμβάνει σειρά παράκτιων έργων μικρής κλίμακας και ήπιες επεμβάσεις με τις οποίες οι παραλίες γίνονται ελκυστικές ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Από StereaPress.gr

5 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙΕΡΓΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. ΠΑΘΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ Η ΦΩΚΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟ (ΑΝΑΡΙΧΙΣΗ ΣΤΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ !!!!! ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΙΓΔΙΤΣΑ !!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη η μελετη κοβει βολτες στη νομαρχια 2-3 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει και κάτι διαφορετικό από μελέτες . Μόνο στις μελέτες έχουμε απορροφητικότητα και όχι στα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα στη νομαρχία μας υπάρχει ένας οργασμός μελετών (όχι, ακόμα δε φτάσαμε στα ψαλίδια και τις κορδέλες). Μήπως μύρισαν τίποτες εκλογές; Αλλά αφού η Φωκίδα είναι μονοεδρική και ο κόσμος να χαλάσει, η νουδούλα θα την πάρει την εδρούλα και τα ψηφαλάκια, αυτοί εκεί στη νομαρχία τι αγχώνονται; Μήπως λέω, αληθεύουν οι φήμες που θέλουν το νομάρχη μας να θέλει να γίνει "βολευτής";
    Άμα ξέρει κανείς τίποτε περισσότερο, για να μας διαφωτίσει και μας.
    Καλή χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα καλύτερα κονδύλια είναι οι μελέτες, δίνουν έναν σκασμό λεφτά και δεν χρειάζεται να δικαιολογούν και πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή