Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η σημερινή συγκέντρωση στην Άμφισσα


Πραγματοποιήθηκε η Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στην Άμφισσα. Ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου έκανε την βασική ομιλία που είχε στόχο κυρίως την καταδίκη των επεισοδίων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα. Κατήγγειλε ότι ύποπτοι κύκλοι στέλνουν sms στα παιδιά των σχολείων της περιοχής και προσπάθησε να συνδέσει μια φωτιά σε δύο κάδους σκουπιδιών της Άμφισσας, το προηγούμενο βράδυ, με αυτούς τους κύκλους. Ακολούθησε αργότερα ... η καταδίκη της δολοφονίας του 15χρονου και της πολιτικής της κυβέρνησης .
Στον χώρο της πορείας έφτασε δυναμική και μαζική πορεία μαθητών που φώναζε το σύνθημα Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι και άλλα συνθήματα που σχετίζονται με θέματα παιδείας και καταστολής.
Διαβάστηκαν ψηφίσματα από τα 15μελή των σχολείων και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Άμφισσας.
Η πορεία είχε το χρώμα και την ζωντάνια των συνθημάτων των μαθητών. Οι μαθητές μάλιστα έκαναν την ηγεσία του εργατικού κέντρου να τρέχει πίσω τους δύο φορές . Την πρώτη όταν δεν ακολούθησε την κεφαλή της πορείας και έστριψε στην κάτω πλατεία με αποτέλεσμα οι συνδικαλιστές να τρέχουν να ξανατεθούν επικεφαλείς και την δεύτερη όταν πήραν την απόφαση να κάνουν πορεία στην Αστυνομική Διεύθυνση παρόλη την αντίθεση των συνδικαλιστών. Η πορεία έγινε και κατέληξε στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου και τερματίστηκε.
Η δικιά μου γνώμη είναι πως, όταν δεν προχωράς εσύ κάποιος σε προσπερνάει, όσο και αν φαίνεσαι μαχητικός, ενώ επί της ουσίας κάνεις βήμα σημειωτόν.
Μας κλέβουν τα ταμεία των συντάξεων και κάνουμε συμβολική 24ωρη απεργία , μας κλέβουν τις αυξήσεις και μας φορτώνουν τα έξοδα της χρηματοοικονομικής κρίσης και εμείς κάνουμε συμβολικές 24ωρες , δολοφονούν ανενόχλητα και αθωώνονται.
Η νεολαία της Ελλάδας είναι πιο μπροστά και από τα κόμματα και από τους συνδικαλιστές. Δεν μπορούν να δεχθούν το παράλογο και το άδικο θέλουν πραγματικούς αγώνες και όχι συμβολικούς αγώνες που καταλήγουν στην ψηφοθηρία για τις εκλογές.
Οπωσδήποτε μέσα στα λάθη που κάνουν οι νέοι σε αυτόν τους τον αγώνα, είναι και η τυφλή βία που χρησιμοποιούν μερικές φορές, αλλά ποιος μπορεί να τους κατακρίνει ; Αυτός που κάνει δύο φορές τον χρόνο μια 24ωρη, ή ακόμα χειρότερα κάποιος που δεν αγωνίζεται, και έχει αποδεχθεί το λάθος και την υποταγή . Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων που ήταν πολύ λιγότεροι από ότι έπρεπε στην πορεία και να εμπνεύσουν τους νέους στους δικούς τους αγώνες. Αν δεν το κάνουν θα ξεπεραστούν όπως ξεπεράστηκαν και τώρα.

10 σχόλια:

  1. Η τρόμο-υστερία τελικά ήταν γενικότερη επιλογή και σχέδιο και όχι ιδιοτροπία των ΚΚΕδων της περιοχής μας.
    Ξεκίνησαν την ομιλία και νομίζαμε οτι κάνουμε απεργία ενάντια στα επεισόδια και όχι απεργία ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και την δολοφονία του 15χρονου.
    Το ΚΚΕ μαζί με την Δεξιά πρωτοστατεί στην υστερία και αδυνατεί να καταλάβει την οργή του κόσμου .
    Μεγαλοποίησαν και πρόβαλαν ακόμα και μια φωτιά που άναψε σε ένα κάδο απορριμάτων για να πείσουν οτι πρέπει να προσέχουμε για προβοκάτορες και άλλες τέτοιες αηδίες.
    Αν εμφανιζόταν ΛΑΟΣ στην θέση των ομιλητών δεν θα καταλάβαινες ποιος είναι ποιος.
    Φαίνεται ότι ακόμα τα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη του 1989 κρατάνε ακόμα.

    Διαβάστε καταγγελία απο Λαμία

    Καταγγέλλουμε το κλίμα τρόμο-υστερίας που έντεχνα καλλιεργήθηκε στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες με διαδόσεις για αναμενόμενα επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ανήγγειλε μια ομάδα φοιτητών του ΄αντιεξουσιαστικού΄ χώρου στη πλατεία Λαού. Αξιόπιστες πληροφορίες μιλούσαν ακόμα για ‘εισαγόμενους’ κουκουλοφόρους που έρχονται με πούλμαν να σπάσουν καταστήματα και να κάψουν την πόλη.
    Οι τοπικοί άρχοντες, ο Εμπορικός Σύλλογος και πολλά τοπικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τις παραπλανητικές αυτές φήμες που εκπορεύτηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας. Αποτέλεσμα ήταν χτες να δούμε στη Λαμία σκηνές που θύμιζαν χούντα. Μια πόλη αστυνομοκρατούμενη με διμοιρίες των ματ να έχουν περικυκλώσει την πλατεία Λαού, τους καταστηματάρχες έντρομους να κοιμούνται στα καταστήματά τους έτοιμους να αποκρούσουν τους ‘βαρβάρους’ με στειλιάρια, λοστούς και καραμπίνες και ακροδεξιούς έτοιμους να πουλήσουν προστασία. Απέναντι σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά είδαμε μια ομάδα 70 περίπου νέων που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στην κρατική καταστολή γύρω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, μοίρασαν τις προκηρύξεις τους και διαλύθηκαν ήσυχα.
    Φτάνει πιά! Να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που οργάνωσαν και υλοποίησαν την προβοκατόρικη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Παρόμοια παραδείγματα διασποράς ΄πλαστών’ ειδήσεων για μεταφορά αναρχικών με λεωφορεία α είχαμε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως τη Χαλκίδα, τις Σέρρες, τη Θήβα , τη Λειβαδιά που αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας ενός γενικότερου κλίματος τρομοκρατίας και φόβου που αποσκοπεί στα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας μερίδας πολιτών.
    Πιστεύουμε ότι τέτοιες μέθοδοι δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες και την πολιτική ανικανότητα της Κυβέρνησης, ούτε μπόρεσαν να εμποδίσουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις του εργαζομένων και της νεολαίας που κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες. Τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ που διαδήλωσαν με ειρηνικό τρόπο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και παλμό και με αυτό τον τρόπο έδωσαν καταλυτική απάντηση σε κάθε λογής προβοκάτορες και συκοφάντες.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας χαιρετίζει τις πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και δυναμισμό ειρηνικές διαδηλώσεις των μαθητών και των πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στη Λαμία τις τελευταίες μέρες, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα υποκύψουν στην τρομοκρατία, την αστυνομική αυθαιρεσία και τις κυβερνητικές απειλές και θα αγωνιστούν για μια καλύτερη κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν κοιταξεις την τελευταια φωτογραφια απο την συγκεντρωση στην Αμφισσα θα δεις οτι η ηγεσια του Εργατικου Κεντρου "ηγεσια τοπικου ΚΚΕ" "προστατευει" την αστυνομικη διευθυνση απο τους μαθητες που προηγουμενως τους καλοσωριζε στην συγκεντρωση ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μηπως και τα δεκαπενταχρονα ηταν κουκουλοφοροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπροστά στα μάτια μου απαγόρευσαν σε παιδιά να πετάξουν δύο γιαούρτια που είχαν αγοράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρήκα αυτό το κείμενο:

    Η ΚΝΕ επιχειρεί να κλείσεί τις σχολές για να αποτρέψει καταλήψεις

    Την Πέμπτη το πρωί οι φοιτητές/τριες σε μια σειρά σχολές της χώρας (Φιλοσοφική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Πάντειος, ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ κ.α) αντίκρισαν το εξής θλιβερό φαινόμενο: μέλη της ΠΚΣ (της παράταξης του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια) να κλείνουν με απόφαση του κόμματός τους τις σχολές προκειμένου υποτίθεται να διασφαλίσουν την τάξη και την ασφάλεια από τους κουκουλοφόρους. Στην Πάντειο και τη Φιλοσοφική Αθήνας μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες απομάκρυναν με το «έτσι θέλω» τους διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ καλούσαν τους φοιτητές/τριες που παρευρίσκονταν στις σχολές να αποχωρήσουν για το «φόβο επεισοδίων»… Το ίδιο και στα σχολεία, όπου οι δυνάμεις της ΚΝΕ έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών υπό το φόβο των επεισοδίων προκειμένου να τους κρατήσουν σε κομματικά ελεγχόμενες κινητοποιήσεις.

    Πρόκειται για μια άκρως αυταρχική πράξη που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα κομουνιστικά οράματα και τις αξίες της Αριστεράς αφού στρέφεται ανοιχτά πια εναντίον των συλλογικών και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών του κινήματος. Με την πράξη τους αυτή προσπαθούν στην πραγματικότητα να εμποδίσουν τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων και το ξέσπασμα ενός κύματος καταλήψεων στις σχολές, το οποίο αντικειμενικά θα είναι εκτός ελέγχου του «κόμματος». Αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα η πολιτική γραμμή σύμπλευσης του ΚΚΕ με την κυβέρνηση και η συμπόρευσή του με τους μικροαστούς «νοικοκυραίους» που πίσω από την εξέγερση της νεολαίας και αυτών που δεν έχουν φωνή βλέπει προβοκάτορες, κουκουλοφόρους και το ΣΥΡΙΖΑ, και όχι την κοινωνική οργή απέναντι στα ερείπια της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού που έχουν συσσωρευτεί από δύο δεκαετίες άγριου καπιταλισμού.

    Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, το ίδιο δηλαδή το φοιτητικό κίνημα: στη Φιλοσοφική και την Πάντειο συγκεντρώθηκαν πολλοί φοιτητές/τριες και απαίτησαν να γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου οι σχολές να καταληφθούν και να γίνουν κέντρα πληροφόρησης, οργάνωσης του αγώνα, παρέμβασης στην κοινωνία και συντονισμού με το κύμα καταλήψεων που ξεπηδά ορμητικά αυτή τη στιγμή. Στην Πάντειο η συνέλευση αποφάσισε άμεση κατάληψη της σχολής και συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12/12 στα Προπύλαια στις 12. Το ίδιο γίνεται αυτή τη στιγμή και σε δεκάδες άλλες σχολές σε όλη την Ελλάδα, όπου οι φοιτητές/τριες και μαθητές/ριες αγνοούν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και τις πιέσεις για «τάξη και ασφάλεια» και καταλαμβάνουν τις σχολές τους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης των ληστών και των δολοφόνων, την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών αλλά και την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που βρίσκονται στο υπόβαθρο αυτής της εξέγερσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν έχουν καμμία δυνατότητα διαφυγής. Εγώ ήμουν - δεν ήμουν 12χρονών. Είχα χάσει όλα όσα αγαπούσα. Την οικογένειά μου, το σπίτι μου. Είχα καταρρεύσει, ήμουν απελπισμένος αλλά και εξαγριωμένος. Έψαχνα κάτι για να πιαστώ. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκαν τα κρατικά στρατεύματα, που μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να εκδικηθώ - αλλά και να αγωνιστώ ώστε να μην πάθουν και άλλα παιδιά ό,τι και γω. Έτσι τουλάχιστον μου το παρουσίασαν για να με πείσουν. Μπείτε στη θέση μου...Φανταζόμουν ότι είχα αιχμαλωτίσει πολλούς επαναστάτες, τους είχα κλείσει σε μία αποθήκη, έχυνα βενζίνη, μετά άναβα ένα σπίρτο. Δεν ένωθα καμία ενοχή στη σκέψη οτι θα καίγονταν ζωντανοί, κάθε άλλο. Ναί, σκότωσα. Ευθύνομαι γι' αυτό; Μπορούν να επιρριφθούν ευθύνες σε ένα χαμένο, απελπισμένο παιδί; Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς είναι ότι ένα παιδί στρατιώτης δεν έχει επιλογές. Λειτουργεί κατόπιν εξαναγκασμού. Οι ευθύνες πρέπει να επιρριφθούν σ' εκείνους που εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδιά. Η βία εξαπλώνεται παντού, γίνεται κανόνας."
    Απόσπασμα από το βιβλίο του Ismael Beah, "a long way gone - memoirs of a boy soldier", παρουσίαση του οποίου υπάρχει στο Ποντίκι της 11 Δεκ 2008.
    Μπορεί να φαίνεται υπερβολική η αναφορά στα παιδιά-στρατιώτες της Αφρικής, αλλά δείτε τις αναλογίες και συλλογιστείτε τα δικά μας σχετικά, του εμφυλίου ας πούμε και προβάλτε τα στη σημερινή εποχή και μελλοντικά. Τα παιδιά και οι έφηβοι δεν είναι, ευτυχώς, ακόμα σαν εμάς (όσοι έχουν σχέση με τον χώρο της παιδείας καταλαβαίνουν καλύτερα τι εννοώ) και επομένως οι ρήτορες της αριστεράς και της δεξιάς θα πρέπει να προσέχουν πολύ τι λένε όταν απεθύνονται στους νέους ή ακόμα χειρότερα μιλούν εξ' ονόματός τους. Και δυστυχώς, αυτές τις ωραίες και συναρπαστικές ημέρες, οι πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί μας, όσο αφορά την προσέγγισή τους στη νεολαία, τα κάνανε μούσκεμα. Ας μην τα κάνουμε και εμείς οι απλοί πολίτες.
    Δηλαδή για να καταλάβω, οι κουκουέδες, στενοχωρήθηκαν που δεν μπόρεσαν να μαντρώσουν ολοκληρωτικά τη δυναμική των λυκειόπαιδων της Άμφισσας (φτάσαν μέχρι το leased μπατσοκτίριο και δεν υπάκουσαν τις εντολές) και οι λοιποί αριστεροί λυπήθηκαν που δεν πέταξαν τα κεσεδάκια ή ότι άλλο (ώστε να εκπληρώσουν τα πιτσιρίκια αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι);;;;;;;;
    Έλεος πια, μια ζωή τα ίδια, φαγώνεστε μεταξύ σας και δε δίνετε ξεκάθαρες προτάσεις και λύσεις στον λαό. Οι μεν δεν θέλουν εκλογές υπό τις παρούσες συνθήκες βίας και καταστολής γιατί δεν θα γίνουν πολλά πράγματα (μην πάνε και κατά διαόλου ο κωστάκης κι ΝΔ και ανέλθει θριαμβευτικά το αιώνιο κόμπλεξ μας, οι παόκοι και συνασπιστές), οι δε, θέλουν άμεσα εκλογές (τώρα που είναι ζεστό το πράγμα, επιστρέψει θριαμβευτής το άσπρο άλογο ο διάδοχος-γιωργάκης, πάρουμε κάνα υπουργείο και έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά από τους αχώνευτους σταλινικούς).
    Ξεκολλάτε ρεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία πράγματα! Από τη μία έχουμε τα "αστικά κόμματα" να κανιβαλίζουν πάνω από το πτώμα ενός νεκρού παιδιού παιδιού, ο ένας για να μην χάσει τη "συμπαθή τάξη των νοικοκυραίων", ο άλλος για να μην παραλάβει πολύ σάπιο το "φρούτο της εξουσίας" και από την άλλη την αριστερά, "παραδοσιακή" και "άλλη", να παίζουν μπουκέτα και να λύνουν τις διαφορές τους πάνω στις ανησυχίες, ανασφάλειες και στην οργή των εφήβων.
    Εάν η αριστερά δεν παρουσιάσει ένα πλαίσιο εξουσίας άμεσο, που να δίνει λύσεις και προοπτικές σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας για όλες τους τις βασικές ανάγκες και προβλήματα.
    Εάν δεν παρουσιάσει μία στέρεη ιδεολογία για όλη την κοινωνία που κατοικεί σε αυτό τον τόπο και όχι ιδεολογήματα, συνθήματα και αποσπασματικές λύσεις.
    Εάν δεν απευθυνθεί σε όλο το εύρος του παραγωγικού δυναμικού της χώρας (αλήθεια, πόσους 25ρηδες, 30ρηδες, 40ρηδες εργαζομένους, ημιαπασχολούμενους, stageάδες είδατε χθες στους δρόμους;), αλλά περιορίζεται τη μία στους άνεργους, την άλλη στους αυτοαπασχολούμενους, την τρίτη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ανάλογα με τις συγκυρίες.
    Εάν δεν πάψει να διαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές ανάλογα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων (έλεος!).
    Εάν δεν εγκαταλείψει την καινούρια μόδα των επικοινωνιακών μπροστάρηδων και "εκπροσώπων τύπου" (Τσίπρες, Κανέλληδες, Ψαριανούς, αυτούς προσλαμβάνει ο κόσμος ως αριστερά) και αφήσει το γνήσιο και αφτιασίδωτος αριστερό λόγο να φανεί.
    Τότες θα καταλήξει στο επόμενο διάστημα και παρά τις ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες που διαφαίνονται (οικονομική κρίση, απογοήτευση κλπ), να αποτελεί μια συνιστώσα διαμαρτυρίας του συστήματος, από το 13-14% στο 17-18%.
    Μία μεγαλύτερη βαλβίδα ασφαλείας - εκτόνωσης στη χύτρα του καπιταλισμού-καθεστηκυίας τάξης-μπουρζουαζίας, όπως θες πες το.
    Και τότες οι σημερινοί εξεγερμένοι έφηβοι θα συνεχίζουν να φοβούνται τους μπάτσους και τα ματ, θα συνεχίζουν να συνωστίζονται στα γραφεία των πολιτευτών για μια θέση ημιαπασχόλησης ή 700€ και δεν θα έχουν καν το μαξιλάρι της οικογενειακής αρωγής που έχουν οι σημερινοί 20ρηδες και 30ρηδες. Για μετανάστες, πένητες κ.α. δεν τολμώ καν να σκεφτώ. Τότε θα μας έχουν ξεπεράσει ολοκληρωτικά οι εξελίξεις και θα μας κρεμάσουν με τα άντερά μας (κάπως έτσι δεν έλεγε το παλιό συνθηματάκι;)
    Παρεπιπτώντως, ο μιλιταρισμός είναι κακό πράγμα, αλλά έχοντας διαβάσει μερικές βιογραφίες και ιστορίες μεγάλων μιλιταριστών του παρελθόντος και το γενικό ιστορικό τους πλαίσιο, μου έκανε εντύπωση ο τρόπος πρόσληψης των γεγονότων που είχαν, η αντίληψη των συνθηκών και η ικανότητα λήψης διορατικών και πρωτοποριακών αποφάσεων που έπαιρναν. Ίσως μπορούσε η αριστερά να τσεκάρει και αυτή την οπτική ανάγνωσης των γεγονότων, το "The art of war" του Sun Tzu είναι ένα καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς subutai
    Δεν κατάλαβα τι σχέση έχει ο παραληλισμός των βιαίως στρατολογηθέντων παιδιών στους στρατούς της Αφρικής, με το σήμερα και την εξέγερση των νέων.
    Οτι νέοι σήμερα δεν είναι με την βία στρατολογημένοι ούτε παίζουν ρόλο βοηθητικού προσωπικού σε στρατό κάποιων άλλων. Είναι πρωταγωνιστές των εξελίξεων και όχι άβουλα πιόνια. Οι θεωρίες συνομοσίας δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτήν την έκρηξη της οργής.

    Για τα προβλήματα της Αριστεράς θα συμφωνήσω οτι είναι πολλά, με κυριότερο την αδυναμία της να καταλάβει οτι πρέπει να διεκδηκήσει την πλειοψηφία στην Ελληνική κοινωνία.
    Η αριστερά σήμερα έχει ποσοστά μεγαλύτερα απο 25% δηλαδή ποσοστά που δεν είχε ποτέ και αρνείται να παίξει τον ρόλο της, την δημιουργεία του πόλου στην πολιτική ζωή που θα μπορούσε να ανατρέψει το σκηνικό.

    Τα ποσσοστά της αυτά τα έχει όχι για το ξεκάθαρο προγραμμα ούτε για την "στέρεη ιδεολογία". Αυτά άλλωστε δεν υπήρχαν ποτέ, όποτε οι μάζες βγήκαν στο προσκήνιο. Η αριστερά σήμερα εκφράζει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας και γι αυτό την αγκαλιάζει ο κόσμος.

    Ο ρόλος της Αριστεράς είναι να εκφράζει την διάθεση του κόσμου και όχι να την σταματά.
    Η διάσπαση της Αριστεράς και το σταμάτημα των αγώνων τον μόνο που συμφέρουν είναι τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Οι μολότωφ και οι λεηλασίες των κουκουλοφόρων, που το καθοδηγητικό κέντρο τους συνδέεται με μυστικές κρατικές υπηρεσίες και από κέντρα που βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη μαζική οργή των μαθητών, των φοιτητών, γενικά του λαού», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Συμπέρασμα: δεν φταίει η κυβέρνηση και η δολοφονία αλλά τα ξένα κέντρα για την κοινωνική έκρηξη. Το ΚΚΕ κουβαλάει χρόνια τις ατυχείς απόψεις του για τους 350 προβοκάτορες που κάνανε το Πολυτεχνείο, από εδώ και πέρα θα κουβαλάει και τις δηλώσεις της Παπαρήγα που στηρίζουν τον Καραμανλή απέναντι στον εξωτερικό εχθρό της πατρίδας.

    ΚΚΕ - ΔΕΞΙΑ μια φωνή και μια γροθιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σας τσιπράκια!

    Φρικαρισμένους σας βλέπω.
    Όσο ήσασταν καβάλα στο άλογο, με double score στις δημοσκοπήσεις επί των κουκουέδων, το παίζατε cool και φαντασιωνόσαστε καρέκλες και υπουργικούς θώκους.
    Τώρα που ήρθατε στα ίσια σας με το ΚΚΕ, φανερώσατε το κόμπλεξ σας απέναντί τους και τους πραγματικούς σας σκοπούς:
    ποιος θα ηγεμονεύσει στο χώρο της αριστεράς.
    Και αν αυτοί κάνουν αβάντες στη ΝΔ (ντολμαδάκια φάγατε και σεις, νομίζω;), εσείς σμπρώχνετε απροκάλυπτα πλέον το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
    Να το δω κι αυτό:
    τον Γιωργάκη πρωθυπουργό (ποιος είπε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα είναι του πεταματού;),
    τη Ντοράκλα αρχηγό, τον Κούλη υπαρχηγό και τον Καρατζαφέρη συνδειαχιριστή του μεγάρου της δεξιάς,
    το ΚΚΕ με νέο αρχηγό να ψάχνει τα αίτια της μη ριζοσπαστικοποίησης, γιατί αργεί η επανάσταση του προλεταριάτου, μπλα μπλα μπλα...
    και στον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ο καθένας τη συνιστώσα του και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

    Τουλάχιστον, αν δώσουμε κάποια βάση στα γκάλοπ, το "άλλο κόμμα" ανεβαίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οπότε είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα θαύμα:

    Ο Δημοσθένης Βεργής στη βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή