Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΡΗΣ ΣΙΣΣΟΥΡΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ομάδας δράσης για την υγεία



 Της Μαρίνας Ριζόγιαννη

 Πρόεδρος της ομάδας δράσης ,της Task Force,για την υγεία στη χώρα μας έχει επιλεγεί ο Φωκαεύς καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Άρης Σισσούρας.

 Επικεφαλής της ομάδας αυτής, που είχε συσταθεί κατόπιν παροτρύνσεων της τρόικας και η οποία είχε χαρακτηρίσει τη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας , ήταν ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

 «Η ομάδα αποτελείται από 11 εμπειρογνώμονες , οι οποίοι θα ασχοληθούν με 11 σημεία ...
που αφορούν καθαρά διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα της υγείας» περιορίστηκε να μας δηλώσει ο Άρης Σισσούρας , καθώς οι καταλήψεις του Υπουργείου έχουν εμποδίσει , μεταξύ άλλων, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του διορισμού του.

 Η συγκεκριμένη ομάδα δεν θα ασχοληθεί με το κομμάτι των δαπανών στην υγεία, αλλά με τις αλλαγές εκείνες που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος.

 Οι εκπρόσωποι της τρόικας άλλωστε έχουν αξιολογήσει τη μεταρρύθμιση στην υγεία ως τη δεύτερη σημαντικότερη μετά το ασφαλιστικό. Ο ρόλος της ομάδας δράσης συνίσταται στο να βοηθήσει το Υπουργείο Υγείας , αφού πρώτα μελετήσει και εγκρίνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν αποφασιστεί, να περάσουν στη φάση της υλοποίησης .

 Η ομάδα δράσης όταν το κρίνει απαραίτητο , θα ζητά τη συνδρομή των αντίστοιχων ομάδων της Ευρώπης με τις οποίες και θα ανταλλάσσει εμπειρίες και τεχνογνωσία.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου