Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ TΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΏΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EDEN. (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

         Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Δελφών βραβεύθηκε στις Βρυξέλες, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού». Η βράβευση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανάδειξης του Δήμου μας ως του καλύτερου αειφόρου τουριστικού  προορισμού της Ελλάδας, για το 2011 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN. Στη τελετή ....
βραβευθήκαν όλοι οι νικητές προορισμοί, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
         Το Δήμος μας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης και η κα Μάρω Τασιού- Γουργουρή, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου μας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Κατά τη παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο αίσθημα υπερηφάνειας που νοιώθει ο ίδιος προσωπικά αλλά και όλοι οι δημότες του Δήμου Δελφών από την τιμητική αυτή βράβευση, η οποία οφείλεται στο έργο ανάπλαση της Χάρμαινας αλλά και ευρύτερα βέβαια στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί διαχρονικά από τις αρχές του τόπου για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Συνεχάρη τους υπόλοιπους βραβευμένους προορισμούς και προσκάλεσε όλους τους παριστάμενους, ανάμεσα στους οποίους παρίσταντο και  αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και  δημοσιογράφοι του Τουρισμού, να επισκεφθούν το Δήμο Δελφών. 
         Αφού επεσήμανε ότι η περιοχή του Δήμου Δελφών είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος με πλούσια ιστορικά μνημεία, μοναδικά τοπία και αξεπέραστα πολιτιστικά αξιοθέατα, ο κ Φουσέκης έκλεισε ομιλία του ως εξής: «Σας καλούμε να έρθετε στο τόπο μας για να βιώσετε τη αξεπέραστη πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία είναι πηγή υπερηφάνειας και ταυτότητας για εμάς, καθώς και την πανέμορφη φύση μας, που είναι πηγή ζωής, δράσης και ηρεμίας για εμάς».
         Την επομένη, ο κ. Φουσέκης υπέγραψε την «Διακήρυξη των Βρυξελλών» (Brussels Declaration) με την οποία εντάσσεται ο Δήμος Δελφών στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Αειφόρων Τουριστικών Προορισμών Αριστείας όπου συμμετέχουν όλοι οι βραβευμένοι προορισμοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2007 που ξεκίνησε το πρόγραμμα EDEN.
         Στην συνάντηση που προηγήθηκε συζητήθηκε το μέλλον του Δικτύου και η μετεξέλιξη του σε Ένωση προκειμένου να έχει μια συγκεκριμένη νομική πλέον μορφή και να μπορεί να προωθεί θέματα κοινής προβολής, να δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α. Κατά την επεξεργασία του καταστατικού της Ένωσης η αντιπροσωπεία του Δήμου μας τοποθετήθηκε σε αρκετά σημεία κυρίως αναφορικά με τα κριτήρια και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν όσο αφορά το άνοιγμα της Ένωσης σε νέα μέλη χωρίς αυτή να χάσει το ειδικό της βάρος.
         Παράλληλα με τις ανωτέρω εκδηλώσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργάνωσε διήμερη Έκθεση των βραβευμένων Ευρωπαϊκών Προορισμών στους οποίους προσέφερε δωρεάν περίπτερο. Η αντιπροσωπεία του Δήμου μας η οπαία είχε και την ευθύνη της λειτουργίας του περιπτέρου είχε τοποθετήσει μεγάλες αφίσες οι οποίες παρουσίαζαν το πολιτισμό, τη φύση του Δήμου μας και βέβαια τη Χάρμαινα, διένειμε υλικό προβολής και μεριμνούσε για τη διαρκή προβολή video. Πολύς κόσμος «πέρασε» από το περίπτερο, αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών αλλά δεν γνώριζαν τίποτα περισσότερο για τη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου