Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέα καταγγελία για το ρέμα της Σκίτσας

Ρέμα ΣκίτσαςΠρος κάθε ενδιαφερόμενο

Σας αποστέλλω φωτογραφίες από την περιοχή των εκβολών του ρέματος Σκίτσα του Δήμου Ιτέας Φωκίδας.
Η ημερομηνία λήψης των φωτογραφιών είναι η 9ης Μαρτίου του 2010. Το εν λόγω ρέμα, όπως πολύ εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε από γεωφυσικούς χάρτες αλλά και το Google Earth, διασχίζει όλο τον ελαιώνα της Άμφισσας, εκβάλει στον κόλπο της Ιτέας και είναι το σύνορο των οικισμών Ιτέας και Κίρρας. Το ρέμα είναι στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ξερό, εκτός από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων ή την εποχή που λιώνουν τα χιόνια από τα γύρω βουνά. Τα τελευταία χρόνια όμως, απέκτησε και μία τρίτη πηγή τροφοδοσίας. Αυτή των παρακείμενων στις όχθες του, εγκαταστάσεων ... επεξεργασίας ελιών.
Ρέμα ΣκίτσαςΟι εν λόγω εγκαταστάσεις, συστηματικά τα τελευταία 3 χρόνια τέτοια εποχή, ρίχνουν τα υγρά απόβλητά τους στο ρέμα με τελική κατάληξη τη θάλασσα. Συνήθως φροντίζουν να το κάνουν τις μέρες που το ρέμα κατεβάζει νερά ώστε να πετυχαίνουν καλύτερη αραίωση και να μην γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους. Αλλά δε φαίνεται να το πετυχαίνουν πάντα, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες. Τότε οι ιδιοκτήτες τους αρχίζουν τις επισκέψεις στην περιοχή, προφανώς για να επιθεωρήσουν τα κατορθώματά τους. Κανένας αρμόδιος πάντως κρατικός λειτουργός ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν εμφανίζεται.

Ρέμα ΣκίτσαςΣτην περιοχή της Ιτέας και εκατέρωθεν του ρέματος, αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια έντονη οικιστική δραστηριότητα. Υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια στη μία όχθη ξενοδοχειακό συγκρότημα (πρώην Ξενία), ενώ οι παραλίες δεξιά και αριστερά των εκβολών του αποστέλλουν δημοφιλή προορισμό ντόπιων και ξένων λουομένων τους καλοκαιρινούς μήνες. Πέρα λοιπόν από τα ζητήματα αισθητικής (δεν αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή ένα ‘μαύρο’ ρέμα), υπάρχουν και ζητήματα νομιμότητας και ηθικής του καθενός να ρίχνει τα κατάλοιπα της όποιας ιδιωτικής του πρωτοβουλίας σε δημόσιο αποδέκτη. Μα πάνω απ’ όλα είναι το ζήτημα της δημόσια υγιεινής, ειδικά όταν σταματάει η απρόσκοπτη ροή και λιμνάζουν τα λήμματα. Η δυσοσμία σε αυτή την περίπτωση είναι ανυπόφορη.
Ρέμα ΣκίτσαςΤα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Έχει άδεια ο οιοσδήποτε να κάνει χρήση του ρέματος και με ποιες προϋποθέσεις; Ποια είναι η χημική σύσταση των λημμάτων; Ποιος είναι ο βαθμός επικινδυνότητας για αυτούς που μένουν τριγύρω και γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν τις παραλίες; Είναι ενήμερες οι αρμόδιες αρχές και η τοπική κοινωνία γι’ αυτές τις δραστηριότητες; Και αν ναι, πότε και πως έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, αν την έδωσαν; Δυστυχώς, σε κανένα από τα παραπάνω ερωτήματα δεν έχουν απαντήσει οι αρμόδιες αρχές σε όσες οχλήσεις είχαν κατά καιρούς από τους περίοικους.



Ένας πολίτης της Φωκίδας

Διαβάστε την άλλη καταγγελία για το ίδιο θέμα πατώντας ΕΔΩ

Ρέμα ΣκίτσαςΡέμα ΣκίτσαςΡέμα ΣκίτσαςΡέμα ΣκίτσαςΡέμα ΣκίτσαςΡέμα ΣκίτσαςΡέμα Σκίτσας

19 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι ποτε οι αρχες και ο κόσμος θα καταλαβουν οτι η καθε βιομηχανια δεν μπορει στο ονομα μιας κακοπληρωμενης εργασιας των 700 ευρω να κανει οτι γουσταρει (βλεπε ΣκαιΜπι, ελαιοτριβεια και αλλοι) και ακομα ποτε ο εκαστοτε βουλευτης Φωκίδας θα παρει θεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ,ΟΛΟ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας και το Λιμενικό Ταμείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά κανένα Video παίζει; Θέλουμε να το δούμε και να μην το πιστεύουμε! Είναι απίστευτα αυτά που γίνονται. Ευτυχώς που υπάρζχει τούτο εδώ το Blog και βλέπουμε τί γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ, ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ; ΠΗΡΑΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ΄ ενα φακελλο ολα τα στοιχεια ,και οπως ειναι, στο Τμημα Υγιεινης με κοινοποιηση (αντιγραφων) στην Εισαγγελεια Αμφισσας,
    και μετα αφηστε τους ...να δεις πως θα βρεθει λυση.......
    Υ.Γ
    Δεν χρειαζεται να ειναι επωνυμη η αποστολη ,αρκει να ειναι συστημενος ο φακελλος μεσω ΕΛΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά σήμερα είδα τις φωτογραφίες. Αν δεν είναι φωτομοντάζ πιστεύω ότι μπορεί με αυτό το υλικό να μπουν άνθρωποι στην φυλακή και να αφαιρεθούν άδειες λειτοτυργίας...Είναι απίστευτο το τί βιώνουμε 200 μέτρα από το Κέντρο της τουριστικής κατά τ' άλλα πόλης μας..Ει εσείς υπεύθυνοι κωφεύετε; θεέλετε να σας ανοίξοπυμε τα αυτιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ?? (ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ)
    ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά που δημοσιεύσαμε είναι αυτά που μας έστειλαν.
    Δεν γνωρίζουμε τι άλλα στοιχεία υπάρχουν και αν κάποιοι θα καταφύγουν στην Δικαιοσύνη.
    Επιπλέον αναρτήσαμε την πληροφορία, οτι πράγματι αυτός που αναφέρεται, ήταν στην περιοχή του ρέματος της Σκίτσας (κοντά στις εκβολές του) και κοίταζε τι συμβαίνει, μετά απο διασταύρωση στοιχείων.
    Όσο για τα άλλα εργοστάσια δεν ξέρουμε κανένα άλλο που να είναι δίπλα στο ρέμα της Σκίτσας. Αν ξέρεις εσύ άλλο πες το.
    Εκτός αν επικαλεστεί κάποιος οτι τα φέρνουν απο διπλανό νομό με δεκάδες βυτία και τα ρίχνουν στην Σκίτσα για να ενοχοποιήσουν τον επιχειρηματία.
    Εκείνο που μας έκανε εντύπωση πάντως στις καταγγελίες ήταν η ύπαρξη συνεργείου του Δήμου που διαπλάτυνε το ρέμα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα τα λύματα.
    Το τι περιέχουν τα λύματα, αυτό δεν το ξέρουμε μιας εκτός από σαλαμούρα, υπάρχει πιθανότητα χρήσης χημικών ουσιών για τον χρωματισμό του καρπού, ή οτιδήποτε άλλο που δεν γνωρίζουμε.
    Πάντως είναι απαράδεκτο όταν ωριμάζουν οι ελιές να αδειάζονται ο δεξαμενές στα ρέματα.
    Οι υπηρεσίες ακόμα και αν είναι δύο ή τρία τα εργοστάσια που είναι ύποπτα, θα έπρεπε να έχουν ξεκαθαρίσει το θέμα, αλλά πού τέτοια τύχη, τι δουλεύει σε αυτό το κράτος για να δουλέψουν και αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΠΡΟΣ ΚΑΚΑΝΟΥ) ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ?. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ). ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ??????
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΘΩΩΣΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΔΗΓΑΕΙ ΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ Η ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ?? (ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ)
    ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    11 Μαρτίου 2010 9:59 μ.μ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω ειπα και χθες....σ ενα φακελλο ολα τα στοιχεια και σε συστημενο φακελλο προς Τμημα υγιεινης και κοινοποιηση στην εισαγγελεια,ετσι ανωνυμα...
    δεν χρειαζεται πολυ σκεψη...αποστολη ανωνυμα και συστημενα...GO ON.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μια αυτοψια στην περιοχη του εργοστασιου αν πραγματι υπαρχει αγωγος προς το ρεμμα απο το συγκεκριμενο εργοστασιο,και στην συνεχεια σφραγισμα ...θα μου πεις ποιος θα τα κανει ολα αυτα , ποτε δεν ξερεις καποιος πατριωτης θα βρεθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΨΕΥΤΟΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΙΣ ΙΤΕΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΡΙΟ/ΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ POST ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οσο απαραδεκτο ειναι αυτο το θεαμα ,αλλο τοσο απαραδεκτο ειναι να αναφαιρεστε ,και να καταδικαζετε οποιονδηποτε.Οποιος το εκανε να δικαστει και να τιμωρηθει,αλλα οχι να λετε ονοματα συμπολιτων μας ετσι ανεξοδα.Αυριο θα βγει καποιος να πει κατι για οποιονδηποτε,και αντε μετα ο αλλος να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας.Μην φοραμε κουκουλα και δειχνουμε με το δαχτυλο.Και επιτελους ας βρεθει μια λυση,για την διαθεση των λυμματων και οποιος παρανομει ας τιμωρειτε.Τα λυμματα που πεφτουν στο Βουδερπο,γνωριζει κανεις τι προβλημα δημιουργουν,και πως?.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί ρε παιδιά δε βάζουμε φωτιά παντού τι έχουμε να χάσουμε αφού μας τα πήραν όλα,δουλεύουμε μια ζωή και δέν έχουμε τίποτα ένα σπίτι το χρωστάμε τα παιδιά μας άνεργα και τώρα μας βάζουν να πληρώσουμε μέσω των νταβατζήδων της ΔΕΗ φόρο για τους τελωνιακούς,φωτιά και τσεκούρι αυτή είναι λύση φωτιά παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή