Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το σωματείο των εργαζομένων στην πρόληψη στην απεργία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Στοιχεία Επικοινωνίας: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β.
Τηλ : 6936828341, 6956248200 – ΦΑΞ: 2273023441 – e-mail: prolipsiworkers@yahoo.gr

09 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν μαχητικά στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία της 11ης Μάρτη και στις σχετικές πορείες, συλλαλητήρια και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα άδικα ... και αντιλαϊκά μέτρα, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας τις ορέξεις μιας διεθνούς δράκας οικονομικών συμφερόντων. Οι «ενάρετες εταιρείες» εδώ και καιρό έχουν βάλει στόχο, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά παγκοσμίως, να γυρίσουν τον χρόνο πίσω καταστρέφοντας όποιο λαϊκό δικαίωμα έχει κατακτηθεί με αγώνες αιώνων και αίμα. Στην χώρα μας χρησιμοποίησαν σαν δρέπανο τον τζόγο με το δημόσιο χρέος, που οι «εταίροι» μας, οι «σύμμαχοι» και άλλα διεθνή πλαίσια δήθεν «αλληλοϋποστήριξης» ακόμη αφήνουν να παίζεται ξεδιάντροπα. Σε άλλες χώρες χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν άλλα προσχήματα, όντας επεισόδια σε έναν πόλεμο που εδώ και καιρό διεξάγεται – και για την συγκάλυψη του οποίου οι χειραγωγούμενοι φορείς προπαγάνδας συναγωνίζονται.
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα Πρόληψης, ταγμένοι στην μάχη για ουσιαστική, απελευθερωτική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, δεν θα συμπράξουμε στην φίμωση των υγειών αντιδράσεων ενάντια στην αφαίρεση δικαιωμάτων, πόρων ζωής, προστατευτικών δικτύων. Με όλες μας τις δυνάμεις συμμετέχουμε στους συλλογικούς αγώνες για την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την ζωή.
Αγωνιζόμαστε:
• Να μην περάσει καμία μείωση αμοιβών για κανέναν εργαζόμενο. Δεν θα μετατραπούμε οι εργαζόμενοι σε δούλους για να αυξήσουμε την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης προκαταβολικά δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης αποδοχών (είτε φανερή είτε μέσω του «παγώματος» σε καιρούς που οι τιμές όλων των βασικών καταναλωτικών ειδών έχουν αυξηθεί), αλλά και θα διεκδικήσουμε την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης με τους μισθούς των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ μέσα από ένα ενιαίο και αναβαθμισμένο μισθολόγιο.
• Να παρεμποδίσουμε την συρρίκνωση του ήδη ισχνού πλαισίου κοινωνικής ασφάλισης και προστασίας. Να κατοχυρώσουμε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα ενάντια στις αδηφάγες διαθέσεις του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Δημόσια ασφάλιση με αυξημένες εισφορές των εργοδοτών.
• Να διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων για αξιοπρεπή εργασία, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, υγιή καθημερινό βίο.
• Να κατοχυρώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους και τις νέες. Οι αυξήσεις ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης πλήττουν τους εργαζόμενους και θρέφουν με νεανικά κορμιά και μυαλά το πολυκέφαλο τέρας των ευέλικτων μορφών εργασίας, της ημιαπασχόλησης και των STAGE.
• Να προωθήσουμε την άμεση κατάθεση ουσιαστικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, με πραγματική και ισότιμη αναβάθμιση και των τριών πυλώνων δράσης (Πρόληψη - Θεραπεία - Κοινωνική Επανένταξη), με στόχο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημόσιας υγείας σε περίοδο γενικευμένης κρίσης και όχι την διαχείριση της κοινωνικής κατακραυγής. Σε αυτό το πλαίσιο διεκδικούμε και την άμεση αύξηση των πιστώσεων προς τα Κέντρα Πρόληψης, τον ΟΚΑΝΑ, το 18 ΑΝΩ, το ΚΕΘΕΑ, το ΕΚΤΕΠΝ – όλους τους φορείς παροχής δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
• Να προωθήσουμε την επίλυση του προβλήματος του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, στην βάση της πρότασης των εργαζομένων για μετεξέλιξη των 72 Κέντρων Πρόληψης της χώρας σε αυτοδιοικούμενα ΝΠΔΔ.
Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι!
Αντίσταση, αγώνας διαρκείας ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και το ξεχαρβάλωμα της κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου