Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέα δεδομένα για την έκθεση αυτοψίας στη δίκη Γρηγορόπουλου, ενώ ο Κούγιας ζητάει να δικάσει μάρτυρα για ψευδοματυρία

Νέα ερωτήματα στη δίκη Γρηγορόπουλου, δημιουργεί η σημερινή κατάθεση ανώνυμης μέχρι σήμερα μάρτυρος στις υποδείξεις της οποίας είχε στηριχτεί η έκθεση αυτοψίας που είχε διενεργηθεί στον χώρο του φόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις αρχές.
Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου της έδειξε το σχεδιάγραμμα της αυτοψίας, το οποίο έχει βασιστεί στα όσα σύμφωνα με την αστυνομία είχε η ίδια υποδείξει, εκείνη υποστήριξε, "ουδέποτε είδα τον Αλέξανδρο να πέφτει, αλλά ένα παιδί να σκύβει, σαν να ήθελε να πιάσει κάτι. Ποτέ δεν είπα ότι το ... παιδί έπεσε στο συγκεκριμένο σημείο που μου δείχνετε στο σχεδιάγραμμα".

Η Άντα Τζορμπατζούδη ανέφερε σχετικά με τη συνδρομή της στην έκθεση ότι θέλησε απλώς να βοηθήσει. "Πείτε το αφέλεια, αλλά αυτό ήθελα να κάνω, γι' αυτό ταλαιπωρήθηκα", πρόσθεσε. "Ήταν κουταμάρα μου".

Παράλληλα, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε αίτημα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας αστυνομικός που συνομίλησε με τη μάρτυρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας και να εξεταστεί κατ' αντιπαράστασιν με την κ. Τζορμπατζούδη και έτερο αστυνομικό, ο οποίος επίσης βρισκόταν στον χώρο της αυτοψίας.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να μην εφαρμοστεί η αυτόφωρος διαδικασία γιατην αυτόπτη μάρτυρα, Ξενούλα Σκουρά, η οποία κατέθεσε νωρίτερα και την οποία κατηγόρησε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, για ψευδορκία (περισσότερα, εδώ). Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστεί η κατάθεσή της στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.



Από enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου