Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

OXI στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, από τους Δήμους Χαλκίδας και Λαμίας

Καλή αρχή για τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας: Πριν από λίγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας ψήφισε ομόφωνα το κείμενο των ομάδων αλληλεγγυης για τα χαράτσια της ΔΕΗ.  Στο εξής οι πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι θα μπορούν να κάνουν κοινοποίηση στη ΔΕΗ μέσω του Δήμου. Στο χώρο της συνεδρίασης ήρθαν πάνω από 100 πολίτες και έχουν μαζευτεί πάνω από 750 υπογραφές προς το Δήμο σε δύο μέρες. 
Επίσης, οι πολίτες που ήταν εκεί ενημερώθηκαν ...
από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ. Την Παρασκευή ορίστηκε παράσταση στη ΔΕΗ στα Δύο Δέντρα πριν τις 9 για να παρεμποδιστεί η επίδοση εντολών για διακοπή ηλεκτροδότησης. Την ίδια μέρα θα επιδοθεί εξώδικο από το δήμο στη ΔΕΗ.

Αλλά και στη Λαμία σήμερα, δεκάδες πολίτες κατέκλυσαν το δημοτικό συμβούλιο και τα αίματα άναψαν... Τελικά ο δήμαρχος τάχθηκε υπερ της λήψης ψηφίσματος απέναντι στο ανήθικο μέτρο, της συμπαράστασης σε όποιον αδυνατεί να πληρώσει και οι υπηρεσίες του δήμου θα βοηθούν τους πολίτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν την γραφειοκρατία. Επίσης θα στείλουν εξώδικο προς την ΔΕΗ ώστε μέχρι η υπόθεση εκδικαστεί στο ΣτΕ στις 2 Δεκεμβρίου να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος.

Έπεται συνέχεια ......
(φωτογραφία από soropoulos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου