Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ (12:05) ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ!
ΤΟ ''ΤΡΙΟ'' ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (ΓΑΠ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ) ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!
ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ!
ΣΕ ΡΟΛΟ "ΒΑΣΤΑΖΟΥ" ΚΑΙ "ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ" Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, λειτουργώντας ως "βαποράκι" των τραπεζών και του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου μνημονιακού οικονομικού κατεστημένου, λειτούργησε ως ο στημένος "προβοκάτορας" που διεκόλυνε την επιλογή του Λ. Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού.
Η τελευταία πράξη του κωμικοτραγικού σήριαλ "βρείτε τον πρωθυπουργό" γράφεται (;) αυτήν την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς τα...
κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του κόμματος του μνημονίου (ΓΑΠ - Σαμαράς - Καρατζαφέρης), συμφώνησαν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου, ως πρωθυπουργό της μνημονιακής συγκυβέρνησης!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν την ώρα (12:05) ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να ορκιστεί εντός της ημέρας. 
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος προσανατολίζεται να αναβάλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Χίο για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη του νησιου.
  

 Όλα τα παραπάνω νοσηρά και συνάμα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται υπό τη σκιά υπόγειων διαβουλεύσεων, μυστικών συμφωνιών, εκβιασμών, εσωκομματικών προστριβών αλλά και ατελείωτων υπαναχωρήσεων για την επιλογή του πρωθυπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης (και όχι μόνο!).  
Το αποκορύφωμα, μέχρι χθες βράδυ, αυτής της υπό εξέλιξη φαρσοκωμωδίας, ήταν το κακόγουστο ναυάγιο της υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύσκεψης των Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, το βράδυ της Τετάρτης (09/11), η οποία εξελίχθηκε σε ''φιάσκο''.
   Πρωταγωνιστής στο φιάσκο υπήρξε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος έφυγε έξαλλος, μετά από λίγα λεπτά, από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι συσκέπτοντο μυστικά, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτόν τον είχαν απομονωμένο, ενώ σχεδόν ''έβριζε'' για την επιλογή Γ. Παπανδρέου να προτείνει πρωθυπουργό τον Φ. Πετσάλνικο.
Μετά τη θορυβώδη αποχώρηση του Γ. Καρατζαφέρη, δραπέτευσε σε λίγο από την Προεδρική σύναξη και ο Α. Σαμαράς, χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το ναυάγιο, ενώ εκπρόσωπός του διαμηνούσε ότι ο ίδιος θα έδινε ''ψήφο εμπιστοσύνης'' σε όποιον πρωθυπουργό, αρκεί να τον επέλεγε, άκουσον-άκουσον, ο Γ. Παπανδρέου!
Ως γνωστόν ο Γ. Παπανδρέου, μετά από παλινωδίες, απίστευτες παλινδρομήσεις και ''κωλοτούμπες'' είχε καταλήξει να προτείνει ως Πρωθυπουργό τον νυν Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έναν πολιτικό που ιστορικά είναι ''πιστός φίλος'' και ''πειθήνιος ακόλουθος'' του Γ. Παπανδρέου.
Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου δήλωνε με σαφήνεια ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός τυπικά και μόνο έφευγε από την Πρωθυπουργία αλλά στην ουσία παρέμενε, ωσεί παρών, γαντζωμένος σε αυτήν διά του Φ. Πετσάλνικου.
Μετά την αναβολή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών,  πληροφορίες, ανέφεραν ότι  εξετάζεται άλλο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, το οποίο τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ο Λουκάς Παπαδήμος χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια άλλη έκπληξη!
Ο Γ. Παπανδρέου, μέχρι και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο χθες στις 19:00, φερόταν ότι προέκρινε την επιλογή του Φ. Πετσ άλνικου στη θέση του Πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης, σε ένα πρωτοφανές φιάσκο κοροϊδίας του τύπου''φεύγω'' μένοντας, αφού ο Φ. Πετσάλνικος θεωρείται ως ένας πολιτικός απολύτως πειθήνιος στον Γ. Παπανδρέου! 
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Α. Σαμαράς, σε ένα ρόλο ''κομπαρσου'' σε στημένο παιχνίδι, φαίνεται ότι απεδέχθη τον Φ. Πετσάλνικο, πιστό άνθρωπο του Γ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης, την οποία θα στηρίξει ο ίδιος και η ΝΔ.Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο υπογράμμιζε ότι είναι ανοιχτός να στηρίξει καθε πρόταση για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.
Στο μεταξύ, σε ένα δείγμα πρωτοφανούς επικοινωνιακού σόου, ο Γ. Καρατζαφέρης αναχώρησε αγανακτισμένος από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλοντας ότι τον είχαν εκτός αιθούσης του δικομματικού παζαριού!
Οι εξελίξεις γύρω από την επιλογή του προσώπου του Πρωθυπουργού προκαλούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σάλο στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την φημολογούμενη επιλογή του κ. Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού, αλλά και όχι μόνο από αυτήν. Στο δε ΠΑΣΟΚ οι αντιδράσεις αγγίζουν τα όρια της εξέγερσης, με Ραγκούση και Διαμαντοπούλου να δίνουν το διαφορετικό στίγμα τους από το πρωί! Πολλοί από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημείωναν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος!!!
Την ίδια ώρα,  στη ΝΔ οι αντιδράσεις έχουν πάρει τη μορφή σεισμού και πολλοί κατηγορούν τον Α. Σαμαρά ότι έχει παραδοθεί ''αμαχητί'', όπως λένε, στο ''μνημονιακό κατεστημένο''.
Αυτή την ώρα, φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ότι η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον τόπο είναι δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 27ης Οκτώβρη και εθνικές εκλογές προκειμένου ο ελληνικός λαός να ανατρέψει τρόικα, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό,  ανοίγοντας ορίζοντες για προοδευτική κυβέρνηση και προοδευτικές, σοσιαλιστικές εξελίξεις!

Το who is who του Λουκά Παπαδήμου

Στις 11 Οκτωβρίου του 1947 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Λουκάς Παπαδήμος και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Σπούδασε Φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), από όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) (δεν του χρειάστηκε το προπτυχιακό)......!!!!!!στα Οικονομικά.

Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.(Γι αυτό δεν του χρειάστηκε το προπτυχιακό) Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993).

Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας, παραμένοντας μέχρι το 2002. 
-Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΕ 
Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.

Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.ά.

Παράλληλα, με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

-ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΥΠΟΘΥΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..."ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ".
ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου