Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨E.D.E.N.¨ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πάλι καλά που ακούσαμε κι ένα ευχαριστώ, θα ανταποδώσουμε στην κατάλληλη ευκαιρία

Τη Δευτέρα, 25.07.2011, ο Δήμος Δελφών βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός ελληνικός προορισμός για το 2011 (στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος E.D.E.N.), σε μια πανηγυρική τελετή που διεξήχθη στο φιλόξενο χώρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Το βραβείο παρεδόθη στο Δήμαρχο Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη από τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνα Μπέη, παρουσία πλήθους συμπολιτών μας και λοιπών προσκεκλημένων.
Στη συνέχεια, η κ. Μπέη μαζί με όλο το επιτελείο της, καθώς και οι αποστολές από τις ...
τέσσερις περιοχές της χώρας που βραβεύτηκαν ως επιλαχόντες στον ίδιο διαγωνισμό, επισκέφθηκαν την παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας στην Άμφισσα, προκειμένου να ξεναγηθούν στο χώρο, για την ανάπλαση του οποίου και απονεμήθηκε στο Δήμο μας η ανωτέρω τιμητική διάκριση.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, διάστημα μέσα στο οποίο υποβλήθηκε η πρότασή μας, εν συνεχεία αξιολογήθηκε και κρίθηκε ως η καλύτερη και τέλος βραβεύτηκε επισήμως, έλαβαν χώρα μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων που σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίστηκαν στην εθελοντική συμμετοχή και συνεισφορά συνδημοτών μας.
Επιθυμούμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε ειλικρινώς και να συγχαρούμε για την προσφορά τους:
1. Την οικογένεια του χαρμενιώτη ταμπάκη, Κώστα Μερινόπουλου, που όπως πάντα, πρόθυμα συνέβαλε πολλαπλά στην επιτυχία του εγχειρήματος.
2. Το χαρμενιώτη ταμπάκη, Βασίλη Αυγερινό, για τη σημαντική στήριξή του.
3. Το χαρμενιώτη, Παναγιώτη Ν. Μερινόπουλο, για την επίσης σημαντική βοήθειά του.
4. Τους υπόλοιπους χαρμενιώτες (κυρίως τους απόμαχους ταμπάκηδες) για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους.
5. Το Γιάννη Κουλελή και τα παιδιά του Τμήματος Φωτογραφίας του Εικαστικού Εργαστηρίου Άμφισσας, για την όμορφη έκθεση που παρουσίασαν στο Τουλασίδι.
6. Τους καλλιτέχνες του «The Symptom Project» και ιδιαίτερα τον Αποστόλη Αρτινό, τον Κώστα Χριστόπουλο και τη Μαργαρίτα Καταγά, για την εξαιρετική ανάδειξη του χώρου της Χάρμαινας και τους νέους δρόμους που άνοιξαν.
7. Το Γιώργο Σκυλογιάννη, για τη συμμετοχή του σε όλη τη διαδικασία, αλλά ασφαλώς και για τη συνολική του προσφορά στο χώρο της Χάρμαινας.
8. Το Νίκο Κοντογιάννη, που για ακόμη μια φορά παρέθεσε δωρεάν γεύμα σε προσκεκλημένους του Δήμου μας.
9. Το Στέλιο Μοσχονά, για τη συνεχή παρουσία του και τις καλές συμβουλές του.
10. Όλον τον τοπικό Τύπο και ιδίως τις εφημερίδες «Φωκίς», «Η Ώρα της Φωκίδας», «Εν Δελφοίς», «Φωκικοί Καιροί» και τους δικτυακούς τόπους «Amfissapress», «Fokidanews» «Iteanet.blogspot», «Iteanews.blogspot» για την καλή προβολή που προσέφεραν.
11. Το Θανάση Π. Παναγιωτόπουλο και το Δημήτρη Α. Ψιμούλη για την αφιλοκερδή κατασκευή της ιστοσελίδας «www.harmaina.gr», καθώς και το Νώντα Καλυβιώτη για τη βοήθεια στη συγκέντρωση του υλικού.
12. Τον Άκη Θεοχαρόπουλο για την εξαιρετική δουλειά (βίντεο) που προετοίμασε σε ελάχιστο χρόνο.
13. Τον Ηλία Πότσιο, το Γιάννη Καρλιαύτη και τον Παναγιώτη Ζωμένο, που πρόθυμα μας διέθεσαν εξοπλισμό από τα καταστήματά τους για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.
14. Τη Γιώτα Τσεκούρα, για το αμείωτο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή της σε κάθε δράση που σχετίζεται με τη Χάρμαινα.
15. Την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φωκίδας για τις ωραίες συσκευασίες ελιάς που μας διέθεσε και δώρισε στους επισκέπτες μας.
16. Το Χρήστο Ανδρέου για το εκλεκτό τσίπουρο («το ρακαριό του σάλωνα») που μας διέθεσε και δώρισε στους επισκέπτες μας.
17. Το Φώτη Γρίβα και τα υπόλοιπα παιδιά της ΑΦΩΣΤΕΛ, για τη βοήθεια τους στα γυρίσματα του φιλμ του συνεργείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
18. Τις κυρίες του Συλλόγου Ξένων Γυναικών «Φίλων» και ιδίως την Κατερίνα Κολοβατιανού, για τη βοήθεια τους στα γυρίσματα του φιλμ του συνεργείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
19. Τις κυρίες του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βουνιχώρας για τη συμμετοχή τους στην τελετή της 25ης.07.2011.
20. Τη Λόουα Φουσέκη και την Αλέκα Σεγδίτσα για τη συνδρομή τους στην επιμελητεία των εκδηλώσεων.
21. Όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που πέραν των συγκεκριμένων καθηκόντων (και του ωραρίου τους) συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων.
22. Όλους τους υπόλοιπους συνδημότες και φίλους (και όσους τυχόν παραλείψαμε να αναφέρουμε ονομαστικά) που με διάφορους τρόπους συμμετείχαν και συμμετέχουν ενισχύοντας τις προσπάθειες του Δήμου για την ανάδειξη και προβολή του τόπου μας.
Επόμενος σταθμός η βράβευση του Δήμου μας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, την 27η Σεπτεμβρίου 2011. Η προσπάθεια έχει συνέχεια και σταθερό στόχο την ανάδειξη τόσο της Χάρμαινας, όσο και ευρύτερα του Δήμου μας ως ενός σημαντικού ελληνικού τουριστικού προορισμού, με κύρια εφόδια τον ιστορικό πλούτο, το πολιτιστικό επίπεδο και τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 28.07.2011
Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου