Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η αξιοποίηση του Σχολείου στην Ελαία Φωκίδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Το Δημοτικό Σχολείο Ελαίας παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαίας Φωκίδας πέρυσι τον Φεβρουάριο και ήταν στην κατάσταση που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.
Το Δημοτικό Σχολείο σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί σαν γραφεία του Συλλόγου και στην συνέχεια να αποφασιστεί η μετέπειτα χρήση &  εκμετάλλευσή του.
Βλέποντας τις δραστηριότητες του Συλλόγου μέσα από το Φόρουμ που έχει δημιουργήσει  αισθανθήκαμε την ανάγκη να προβάλουμε αυτήν την προσπάθεια μιας και δείχνει ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την δική μας όρεξη για να αλλάξει ο κόσμος και η καθημερινότητά μας. Συγνώμη εκ των προτέρων ζητάμε από τον Σύλλογο και τους χωριανούς που παραλείψαμε αρκετά απο αυτά που περιγράφονται στην σελίδα του Συλλόγου για λόγους οικονομίας χρόνου αλλά προτείνουμε σε όσους ενδιαφέρονται να μπουν μόνοι τους μέσα στις σελίδες και να να γνωρίσουν καλύτερα αυτήν την προσπάθεια.
Ας  δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά αυτήν την προσπάθεια...


Οι εργασίες καθαριότητας και βελτίωσης του χώρου ξεκίνησαν . . . . .
Και ήταν πραγματικά δύσκολο το έργο βασικά των ανδρών που έπρεπε να ξύσουν και να βάψουν τους τοίχους, τις πόρτες και να αντικατασταθούν τα ηλεκτρολογικά. Ένα κτίριο αρκετά εγκαταλελειμμένο με σοβαρά προβλήματα στην μόνωση.

Η παράκληση αν υπάρχει παλιό φωτογραφικό υλικό, παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζονται ή οτιδήποτε έχει σχέση με την ιστορία και λαογραφία του χωριού μας και υπάρχει η θέληση να δωριστούν στον Σύλλογό είχε ήδη γίνει και μετά από εργασίες τεσσάρων ημερών ο εσωτερικός χώρος του σχολείου τακτοποιήθηκε αρκετά και από τις 11 ως τις 14 Αυγούστου το απόγευμα ήταν ανοιχτό για όποιον ήθελε να δει την έκθεση.
Το θετικό του εγχειρήματος ήταν ότι πολλοί συγχωριανοί μας παρακινούμενοι από τις υπάρχουσες φωτογραφίες μου έδωσαν αρκετές άλλες οπότε στην δεύτερη φάση των φωτογραφιών το υλικό θα είναι σαφέστατα πλουσιότερο.

Περιμένοντας το Καλοκαίρι του 2011 ο Σύλλογος προετοιμάζεται να υποδεχθεί τα παιδιά που θα φτάσουν στο χωριό για διακοπές:
Το καλοκαίρι για τους μικρούς Βελενικιώτες επιτέλους φτάνει.
Σε λίγες μέρες θα κατακλείσουν και πάλι το χωριό μας με τις φωνές τα γέλια και τα παιχνίδια τους.
Θα ήθελα να προτείνω στο σύλλογο να μας παραχωρίσει το σχολείο για να μπορούμε να
κάνουμε κάποιες δραστηριότητες και τα παιδάκια να περνούν ευχάριστα τα απογευματά τους.
Εκτός από το σχολείο όμως θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας εφοδιάσετε με χαρτιά ζωγραφικής,
μαρκαδόρους, νερομπογιές, πάζλ, εκπαιδευτικά βιβλία, μπάλες και ένα κασετόφωνο.
Εγώ προσωπικά μπορώ να ανοίγω το σχολείο κάθε μέρα απο της 18:00 ως την 21:00.
Νομίζω ότι οι μικροί Βελενικιώτες θα το χαρούν πολύ και σίγουρα και οι μαμάδες που θα έχουν
να κάνουν κάτι τα παιδάκια τους.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες και άλλες ιδέες απο τις μαμάδες είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό και να το διασκεδάσουμε όλοι.
Και πράγματι έγινε



Από http://www.elea-fokidos.gr
Με την ευχή να συνεχίσει ο Σύλλογος να προσφέρει δημιουργικά στο χωριό αλλά και άλλοι Σύλλογοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Iteanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου