Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σε απολογία όλα τα κανάλια από το ΕΣΡ για τον "τζιτζιφιόγκο"!

Το ΕΣΡ εγκαλεί  όλα τα κανάλια και όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, γιατί  μετέδωσαν τη λέξη "τζιτζιφιόγκος" που είπε ο υπουργός Μεταφορών Δημ. Ρέππας   για πρόσωπα ή πρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών ,που  κάνουν διαρροές περί "κίτρινης κάρτας" από την τρόικα σε βάρος του δικού του υπουργείου...".

Το αιτιολογικό της κλήσης θα προκαλέσει  τρομερή εντύπωση , γιατί ...
 το ΕΣΡ τη συγκρίνει με   την κλήση σε απολογία και πρόσφατη επιβολή  προστίμου στους  ΅Ράδιο Αρβύλα", που αποκάλεσαν "σπείρα"  βουλευτές . Το ΕΣΡ θεωρεί ότι η λέξη  "τζιτζιφιόγκος" είναι ιδιαίτερα δυσφημιστική και θίγει τη βουλευτική, υπουργική  και ...
γενετήσια προσωπικότητα, σε όποιο  πρόσωπο κι αν απευθύνεται:

Το πλήρες κείμενο της κλήσης για παροχή εξηγήσεων σε όλα τα ΜΜΕ, το εξασφάλισε βέβαια , ποιο άλλο, το Πάμε Λουκέτο , έχει ως εξής:
" Καλείσθε να απολογηθείτε την προσεχή Τρίτη , διότι  σύμφωνα με τα  άρθρα : 154 παρ.23 του Σ. 83 παρ.12 και 3 του Π.Δ. 300/2011, 9 παρ. 11 και 31 του Κανονισμού του ΕΣΡ 2591– προστασία ανηλίκων και ενηλίκων τηλεθεατών.

¨Ολα τα Μέσα μετέδωσαν κατ' επανάληψη χθες και σήμερα  την δυσφημιστική λέξη, "τζιτζιφιόγκος"  του υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα για πρόσωπο που δεν κατονομάζεται, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ποιο είναι.

Το Νομικό Τμήμα του Συμβουλίου μας έλαβε υπόψιν ότι:

1.  Σύμφωνα με την έγκριτη ιστοσελίδα wikilexiko o τζιτζιφιόγκος είναι συνθετικό των λέξεων ΅τζιτζί + φιόγκος" (παρωχημένο) και χαρακτηρίζεται σαν μειωτικός χαρακτηρισμός άντρα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που ντύνεται και συμπεριφέρεται με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη· λιμοκοντόρος, δανδής, κομψευόμενος, φλώρος .

Παραθέτει δε και τις  επιτιμητικές φράσεις , που προέρχονται από τη λέξη:

Ποιος είναι αυτός ο τζιτζιφιόγκος;
Άδειασέ μας τη γωνιά ρε τζιτζιφιόγκε!

2. Περαιτέρω σε ειδική σελίδα για τοιούτου είδους θέματα ( slang.gr ) αναφέρονται :
" Tζιτζιφιόγκος: Ο φλώρος.
Προερχόμενη λέξη:- Κόψε λάσπη ρε τζιτζιφιόγκε μη φας μπούφλα!
Αναφέρονται δε οι συγγενείς λέξεις: τζιναβω, τζιρανανάς, τζίρζτζιφλος , τζιτζελόνι και τζιτζιμόψειρα.

3.   Λόγω του θορύβου που προκλήθηκε με την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα και της λέξης " σπείρα" που χρησιμοποίησε για μέλη του Κοινοβουλίου και για λόγους ισότητητας  θεωρείται αυτονόητη η κλήση όσων Μέσων, μετέδωσαν την επίμαχη λέκη "τζιτζιφιόγκος" . Από 50.000 ευρώ να πάρουμε από το καθένα, το λύσαμε το πρόβλημα του ΕΣΡ.

Εκ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως"


Read more: http://pamelouketo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου