Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η Χιονάτη και Επτά μουσικοί Νάνοι , την Κυριακή στην Άμφισσα

Η Μουσική Σχολή Ηχώ και η Σχολή Χορού Σύλβιας Βούσουρα παρουσιάζουν την παιδική όπερα «Η Χιονάτη και Επτά μουσικοί Νάνοι» στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την Κυριακή 8 Μαΐου στις 19.30.


Η μουσική &  ο χορός έχουν ως σκοπό να καλλιεργήσουν τις ικανότητες των παιδιών ως ανθρώπινες υπάρξεις. Ο κύριος σκοπός της ομαδικής συνεργασίας σε ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα, όπως αυτό της παιδικής όπερας, είναι η ...
δημιουργία συναισθημάτων ευγενείας, συνεργασίας, πειθαρχίας μέσα από την κίνηση και το τραγούδι. Τα παιδιά διδάσκονται την ομαδική δουλειά, και αποκτούν αξίες μοναδικές απαραίτητες για την απαιτητική σύγχρονη κοινωνία μας. Όλα αυτά απολαμβάνοντας την υγιή και θετική συμμετοχή σε ένα σύνολο με φίλους, συμμαθητές, σπουδαστές που έχουν κοινό στόχο και σκοπό την ψυχαγωγία & την επικοινωνία μέσω της τέχνης.

Η παιδική όπερα του Roald Dahl’s «Η Χιονάτη και Επτά μουσικοί Νάνοι» παρουσιάζεται στην ελληνική γλώσσα, σε κείμενα που μετέφρασε αρχικά η 'Αρτεμις Πουλημένουκαι προσάρμοσε στις ανάγκες της παράστασης η φιλόλογος Ευαγγελία Τσονάκα. Την Παιδική όπερα εμπλουτίζει χορογραφικά η παιδική ομάδα χορού της Σύλβιας Βούσουρα. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνουν η Ευαγγελία Τσονάκα και η Ελένη Ιντέρνου ενώ τα σκηνικά σχεδιάζει ο Α. Κυριτσόπουλος. Τα εντυπωσιακά κοστούμια επιμελήθηκαν η Σ. Βούσουρια και η Ε. Ιντέρνου και παραχωρήθηκαν από το Βεστιάριο του Δήμου Άμφισσας. Επίσης, πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια της Αθανασίας Παπαδημητριου και της Ανδριάννας Οικονόμου. Την διδασκαλία, πιανιστική συνοδεία καθως και τη διεύθυνση του Φωνητικού Συνόλου Ηχώ έχει αναλάβει ο Νίκος Σπανάτης.

Το φωνητικό Σύνολο Ηχώ δημιουργήθηκε το 2008 από την σοπράνο Έλλη Καρύδη και συνεχίζει την πορεία του με πολλές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις στην πόλη της Άμφισσας καθώς επίσης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

…περίληψη παραμυθιού:

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Χιονάτη... Η μαμά της Χιονάτης πέθανε όταν το κοριτσάκι ήταν μωρό και ο Βασιλιάς πατέρας της αποφάσισε να βρει μια καινούρια Βασίλισσα που θα ήταν σύζυγος για εκείνον, και σαν μαμά για τη μικρή του κόρη. Όμως δεν υπολόγισε ότι η καινούρια Βασίλισσα θα ζήλευε το κορίτσι και θα ήθελε να το σκοτώσει! Ένας κυνηγός θα οδηγήσει τη Χιονάτη στο Δάσος, θα τηρήσει όμως την υπόσχεσή του στη Βασίλισσα; Οι Νάνοι είναι όπως τους ξέρουμε στο κλασσικό παραμύθι; και.... τι ρόλο έχουν στην ιστορία μας δύο
Ξωτικά που δουλειά τους είναι να ανακατεύουν τα παραμύθια; Οι απαντήσεις... επί σκηνής!

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΜΗΤΕΡΑ ΧΙΟΝΑΤΗΣ Σταματίνα Μπεζεντέ

ΞΩΤΙΚΑ Ευαγγελία Τσωνάκα & Αθανασία Παπαδημητρίου

ΒΑΣΙΛΙΑΣ Παναγιώτης Ζουμάς


ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Γιανναλένα Μπασάνου

Σωτηρία Τσαμτσούρη

Κωνσταντίνα Τσινταβή


ΓΙΑΤΡΟΣ Αγαπητός Ταγκάλης


ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΕΣ

Αννα Φουσέκη

Ελένη Γάτου

Μαργαρίτα Κανελλοπούλου

Λαμπρίνα Κουτσοκλένη

Ελευθερία Λαλά

Γεωργία Μπασάνου

Ιωάννα Οσμάνι


ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΜΗΤΡΙΑ Ελένη Ιντέρνου


ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Γεωργία Γκούνη


ΚΥΝΗΓΟΣ Γεωργία Ιντέρνου


ΔΑΣΟΣ

Γιώτα Καραπλή

Ελένη Κυριανάκη

Γιανναλένα Μπασάνου

Άννα Παπαϊωάννου

Σωτηρία Τσαμτσούρη

Κωνσταντίνα Τσινταβή

Μαριάλτα Φέλλου


ΧΙΟΝΑΤΗ Ελευθερία Λαγιόκαπα


ΝΑΝΟΙ

1. Αντριάνα Οικονόμου

2. Πέγκυ Αγγελοπούλου

3. Σταματίνα Μπεζεντέ

4. Ευθύμης Τσιπούρας

5. Μαρία Τσάκαλου

6. Κωνσταντίνος Μουζοκές

7. Έλλη Κόζαρη

ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ Θανάσης Δεδούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου