Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΓΙΝΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ

Του  Παύλου Δωριάδη

Έγινε σήμερα στη Λαμία,από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας, ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την κατασκευή του δρόμου Αγίας Ευθυμίας – διασταύρωση φυλακών Μαλανδρίνου.

Μειοδότης και ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ , που είχε έδρα στη Λάρισα αλλά τώρα μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ...
ανέρχεται σε 17,5 εκατομ. ευρώ, ενώ η έκπτωση που έδωσε η εταιρεία και πήρε το έργο ανέρχεται σε 41,3%.

Στο διαγωνισμό, που έγινε μετά από αναβολή που πήρε πριν από κάποιες εβδομάδες, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρων αφού συμμετείχαν 8 μεγάλες τεχνικές εταιρείες και η έκπτωση που δόθηκε κινείται σε ρεαλιστικά επίπεδα , ώστε να μη υπάρξουν προσκόμματα και να ολοκληρωθεί κανονικά το έργο.

Μέλος της 7μελούς Επιτροπής του διαγωνισμού , ήταν και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης , ως εκπρόσωπος της ΤΥΔΚ Φωκίδας.

Αν δεν υπάρξουν κάποιες ενστάσεις μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, θα πρέπει κανονικά μέσα στο Μάιο να εγκατασταθεί η εταιρεία στη περιοχή και να ξεκινήσουν τα έργα διάνοιξης , διαμόρφωσης και κατασκευής της νέας οδού .

Πρέπει να τονισθεί εδώ ότι το κομμάτι του δρόμου Αγίας Ευθυμίας-Μαλανδρίνου, είναι τμήμα του κεντρικού και σημαντικού ανατολικού άξονα της Δωρίδας από Άμφισσα σε Λιδωρίκι, ενώ το κομμάτι Άμφισσα – Αγίας Ευθυμίας έχει ήδη ανακαινιστεί με μικροπροβλήματα που μάλλον διορθώνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οδικός άξονας Άμφισσας - Λιδωρικίου είναι κομβικός και καθοριστικός για την πορεία ανάπτυξης της Δωρίδας μαζί βέβαια με τον άξονα Ευπαλίου - Λιδωρικίου.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου