Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Πρώτος ελληνικός τουριστικός προορισμός ο Δήμος Δελφών σύμφωνα με την Ε.Ε.!

Επιτέλους μια πανευρωπαϊκή διάκριση για έναν τόπο με ιστορία χιλιάδων ετών στην Ελλάδα! Ο Δήμος Δελφών αναδείχτηκε πρώτος ελληνικός τουριστικός προορισμός, στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας”.
Το βραβείο απονεμήθηκε για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού συνόλου της Χάρμαινας, παλιάς συνοικίας της Άμφισσας.
Θέμα του φετινού διαγωνισμού...
ήταν: “Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων-Περιοχών” “Tourism and Regeneration of Physical Sites”) και συμμετείχαν 8 Δήμοι και Περιφέρειες. Στην συνοικία Χάρμαινα τους τελευταίους τρεις αιώνες ήταν συγκεντρωμένα όλα τα εργαστήρια που ασχολούνταν με την κατεργασία του δέρματος (ταμπάκικα).
Τόσο ο ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα βραβευθούν σε σχετική εκδήλωση, που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο του 2011.
Tα καλά να τα επιβραβεύουμε, αλλά να καταλάβουν και κάποιοι ότι η Ελλάδα έχει πολλά αξιόλογα μέρη που μπορούν να προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό, αν και η περιοχή έχει πολλά προβλήματα. Ας κρατήσουμε προς το παρόν τα θετικά. Θα επανέλθουμε όμως…
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου