Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μαύρα τα μαντάτα για το Νοσοκομείο ΄της Άμφισσας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κον Α. Λοβέρδο, στον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο. Μ. Τιμοσίδη και στο Γεν. Γραμματέα Υγείας κο Ν. Πολύζο για την ενοποίηση προϋπολογισμού και οργανισμού του Νοσοκομείου Άμφισσας με το Νοσοκομείο Λαμίας και Καρπενησίου.
Στην επιστολή της αναφέρει τα παρακάτω:...
Κε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας εκφράσω την άποψή μου για το προσχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων Ε.Σ.Υ., φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις» από το οποίο απορρέει ότι από 01 – 01 – 2013 θα λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση τα 82 συνδεδεμένα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.
            Η ενοποίηση αυτή σημαίνει ενιαίος προϋπολογισμός, ενιαίος οργανισμός, ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών.
Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2011 όταν η πρότασή σας προέβλεπε την διασύνδεση των νοσοκομείων Λαμίας – Καρπενησίου – Άμφισσας, είχαμε ως κοινωνία αντιδράσει έντονα, γιατί ήταν η μοναδική πρόταση που γινόταν διασύνδεση Νοσοκομείων διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη την Ελλάδα.
            Αυτή η «μοναδικότητα» είχε προκαλέσει απορίες και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της και είχε δώσει την αίσθηση στους κατοίκους της Φωκίδας της αδικίας και της άνισης αντιμετώπισης.
            Το ερώτημά μας τότε, αν η πρόταση ήταν προς όφελός μας γιατί έγινε μόνο για τη Φωκίδα, αν δεν ήταν ωφέλιμη γιατί μόνο για τη Φωκίδα, δεν απαντήθηκε ποτέ.
            Κε Υπουργέ,
Απόρροια εκείνης της πρότασης είναι τα σημερινά δεδομένα. Η απόφαση όμως αυτή δεν θα είναι εφαρμόσιμη προς όφελος των πολιτών. Σε μια εποχή κρίσης που ο κόσμος διεκδικεί τα ελάχιστα και αυτονόητα, η κατάργηση της αυτοτέλειας του Νοσοκομείου θα είναι ένα πλήγμα για τη Φωκίδα.
            Η Φωκίδα είναι πληθυσμιακά μικρός νομός. Όμως έχει δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο περικλειόμενη από τα ψηλότερα βουνά Παρνασσός, Γκιώνα, Οίτη, Βαρδούσια. Παρέχει ιατρική φροντίδα σε 2 καταστήματα Φυλακών (Μαλανδρίνου και Άμφισσας), στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, σε πλήθος τουριστών (Δελφοί και κρουαζιερόπλοια) και επιπλέον διαθέτει μεγάλο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Στο δε τομέα ευθύνης του Νοσοκομείου Άμφισσας υπάγονται τα Κ.Υ. Ιτέας και Λιδορικίου και 16 Περιφερειακά ιατρεία σε δύσβατες περιοχές.
            Είμαι σίγουρη ότι με το ευρύ πνεύμα που σας διακρίνει στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνετε στο χώρο της Υγείας, θα εντάξεται και τη Φωκίδα στη συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων και όχι ως εξαίρεση στον όλο σχεδιασμό σας.
                             
                                                                                                Η Αντιπεριφερειάρχης

                                                                                                    Παναγιώτα Γαζή

ΚΟΙΝ:
1) Περιφερειάρχη Σ. Ελλάδας, κο Κ. Περγαντά, Λαμία
2) Βουλευτή Φωκίδας κα Α. Παπαθανάση, Άμφισσα
3) 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Λάρισα
4) Πρόεδρο Νοσοκομείου Λαμίας
5) Υποδιοικήτρια Νοσοκομείου Άμφισσας
6) Σωματείο εργαζομένων
7) Επιστημονικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου