Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»



Στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου 2012 η παράταξή μας τοποθετήθηκε ως εξής σε σχέση με τα παρακάτω θέματα:

Κατάργηση Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.)

Ο επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Καραχάλιος έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της κατάργησης των παραπάνω αναφερόμενων οργανισμών στα πλαίσια του επονομαζόμενου Μνημονίου ΙΙ. Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας είναι αντίθετη σε μία τέτοια προοπτική. Εκτός του ...γεγονότος ότι πλήττονται οι εργαζόμενοι σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, υφίσταται πλήγμα και ο εσωτερικός τουρισμός της χώρας μας αλλά και της περιοχής μας.


Ο Απόστολος Καραχάλιος αφού τόνισε ότι οι οργανισμοί αυτοί δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, υπογράμμισε ότι τόσο ο Ο.Ε.Κ. όσο και ο Ο.Ε.Ε. προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο με τα προγράμματα εργατικής κατοικίας, κοινωνικού τουρισμού καθώς επίσης με την επιδότηση του επιτοκίου των δανείων και των ενοικίων κτλ. Στην συνέχεια πρότεινε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του ζητήσει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάργηση των παραπάνω οργανισμών.



Έγκριση δαπανών για αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή πρότεινε στο σώμα να εγκρίνει πίστωση ποσού 58.450 ευρώ για την δαπάνη των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.


Η παράταξή μας ζήτησε την απόρριψη της εισήγησης αυτής γιατί σχεδόν τριπλασιάζεται το ύψος του ποσού σε σχέση με την περσινή χρονιά (21.000 ευρώ το έτος 2011). Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η αύξηση τέτοιου είδους δαπανών αποτελεί κοινωνική πρόκληση. Πέραν τούτου τα οικονομικά του Δήμου Δελφών δεν επιτρέπουν τέτοιες αυξήσεις σε τέτοιες δαπάνες.


Ο Α. Καραχάλιος τόνισε ότι η παράταξή μας δεν είναι κατά των καρναβαλικών εκδηλώσεων που αποτελούν πλέον θεσμό και για τον λόγο αυτό πρότεινε όπως το ύψος της δαπάνης παραμείνει στα περσινά επίπεδα, δηλαδή στις 21.000 ευρώ.


Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να δεχτεί την πρότασή μας και η παράταξή της ψήφισε την αρχική εισήγηση (58.450 ευρώ από 21.000 ευρώ του 2011).




Ασφάλεια Μουσείου Δελφών και Αρχαιολογικού Χώρου.

Η παράταξή μας έθεσε επίσης, εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της ασφάλειας των αρχαιολογικών θησαυρών των Δελφών.


Με αφορμή την κλοπή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ζητήσαμε όπως η Δημοτική Αρχή προβεί σε συντονισμένες ενέργειες με τα αρμόδια Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού, προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στον ευρύτερο χώρο του Μουσείου Δελφών. Ζητήσαμε ακόμη την ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος Δελφών με αύξηση του προσωπικού και των μηχανοκίνητων μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου