Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γνωριμία με τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη

            Στα πλαίσια της δραστηριότητας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας, το Σάββατο 4/2 στο δημαρχείο της πόλης,  έγινε προβολή της ταινίας «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» με την παρουσία του σκηνοθέτη της  κ Λάκη Παπαστάθη.
Οι θεατές στην κατάμεστη αίθουσα χειροκρότησαν ζεστά τον πρόλογο του σκηνοθέτη που με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στις καλλιτεχνικές σχέσεις που τον συνδέουν με τη περιοχή μας και συγκεκριμένα στη δουλειά που έχει κάνει για το ...
κινηματογραφικό υλικό του 1927 της Εύας Σικελιανού από τις Δελφικές γιορτές καθώς και για τη ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα» του 1929. Ο κ. Παπαστάθης προσφέρθηκε να παραχωρήσει το υλικό αυτό στη Λέσχη μας για να παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση ιστορίας του τόπου μας, τέχνης και πολιτισμού.    
Η ταινία «Ταξίδι στη Μυτιλήνη» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και τροφοδότησε  μια υψηλού επιπέδου συζήτηση –μετά το πέρας της προβολής- μεταξύ των θεατών και του σκηνοθέτη πράγμα το οποίο έτυχε και του σχολιασμού του τελευταίου.
Ευχαριστούμε τους φίλους/ες που αγκάλιασαν τη προσπάθειά μας και τη στήριξαν με τη ενεργή συμμετοχή τους. Αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε σε αυτές τις άνυδρες και σκληρές εποχές.

Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
Τον κ. Άγγελο Πατάκα για το εκπληκτικό –κατά γενική ομολογία- κρασί από τη Αγία Ευθυμία που πρόσφερε, τον κ. Φάνη Πολίτη για τις ποικιλίες ελιάς. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάκη Γεωργαντά για την δωρεάν φιλοξενία στο HOTEL GALINI ,την κ. Ελένη Παπανδρέου για τις εικαστικές παρεμβάσεις της στις αφίσες μας, όλο το διάστημα που υπάρχει η λέσχη καθώς και την Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
Σημαντική για εμάς στήριξη είναι και από  : την εφημερίδα «ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς GALAXIAS FM και  FOKIDA FM  του διαδικτυακούς μας  φίλους / Bloggers : ΚΑΡΤΕΡΙΑ ,  ITEANEWS ,  ITEANET ,  AMFISSA PRESS  ,  ΖΩ ΦΩΚΙΔΑ
 που σας ενημερώνουν για τις προβολές μας...
 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας συνεχίζει τις δραστηριότητές της με τα μαθήματα φωτογραφίας και τις προβολές ταινιών. Επόμενη προβολή (στο πνεύμα των ημερών) τη Παρασκευή 24/2/2012 στις 9μμ με τη κωμωδία του Ρομάν Πολάνσκι «Νύχτα βρυκολάκων» 
 
http://cineitea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου