Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ: ΠΑΣΟΚ 15,5% – ΝΔ 21,3% [πρόθεση ψήφου]


ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ: ΠΑΣΟΚ 15,5% – ΝΔ 21,3% [πρόθεση ψήφου]
Δυο δημοσκοπήσεις δημοσιοποιούνται αύριο με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα να συγκεντρώνουν συνολικά από …36,8 ως περίπου 46% στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα της ALCO ΓΙΑ ΤΟ «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ φέρεται να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 21,3% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 7,4% ο ΛΑΟΣ 5, 6% ο ΣΥΡΙΖΑ 5% , η Δημοκρατική Συμμαχία 2,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,5% , οι Οικολόγοι 3% και το Άρμα Πολιτών 1,6%. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% και το ΠΑΣΟΚ 21,3%.
Σε άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν» , η ΝΔ συγκεντρώνει 25,1%, το ...
ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%, οι Οικολόγοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,6% και το Άρμα 1,5%.
Είναι ενδεικτικό ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα «με ποιόν αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές» η Απάντηση είναι 28,7% με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μόλις 11,7% με τον Γιώργο Παπανδρέου και 51% με κανέναν από τους δύο.
Όπως αντιλαμβάνεστε, σε πραγματικές ψήφους τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ είναι ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ. Πράγμα που σημαίνει ότι η από εδώ και πέρα παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ΧΟΥΝΤΑ
 http://www.tsantiri.gr

Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι εκτός απο τα μεγάλα κόμματα και τα μικρά δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά . Δεν είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα να σημειώνουν τόσο μικρά ποσοστά και να μην εκμεταλεύονται καθόλου την φθορά αυτών που κυβέρνησαν και με την πολιτική τους χρεοκόπησαν την χώρα και την ζωή μας.
Οι εσωτερικές συγκρούσεις η μονομανία των ηγεσιών και των μηχανισμών της αριστεράς δεν  αφήνει  περιθώρια ελπίδας ούτε από εκεί αυτήν την στιγμή. 
Η λύση βρίσκεται στην κοινή δράση των εργαζομένων, στο χτίσιμο της κοινής δράσης απο  τα κάτω, επιβάλλοντας και αλλάζοντας την θέση στις ηγεσίες των μηχανισμών. Πρέπει να φύγουν αυτοί που  δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες του κινήματος και των εργαζομένων , αλλά ενδιαφέρονται μόνο για να διαιωνίζουν την καρέκλα τους.  
Ο σοσιαλισμός δεν είναι κάτι το μεταφυσικό, απαιτεί δημοκρατία και οργάνωση των εργαζομένων απο τα κάτω και στην φάση που βρισκόμαστε σήμερα όπως φαίνεται και απο τις δημοσκοπήσεις η αριστερά είναι τελείως ανεπαρκής.

 Ο κόσμος δεν αντιδρά πλέον μόνο ιδεολογικά αλλά πραγματικά μιας και  δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες του. Βγαίνοντας μαζικά οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο πρέπει να φτιάξουν τους δικούς τους μηχανισμούς από τα κάτω  που θα γεννήσουν ξανά την ελπίδα. Δεν θέλουμε άλλα μαγαζάκια που θα μας πάνε δεκάδες χρόνια πίσω , χρειαζόμαστε κοινούς αγώνες με αριστερό και εργατικό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου