Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Σε νέα κινητοποίηση θα προβούν οι κάτοικοι της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής για την υγεία στη Φωκίδα, την Τέταρτη 29 ΙΟΥΝΙΟΥ. Η συγκέντρωση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 μμ στο Κέντρο Υγείας στην Ιτέα. Η στάση των ιθυνόντων  δεν εφησυχάζει  τους κατοίκους, αντίθετα   παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την αναβάθμιση της υγείας στη Φωκίδα,  τα όσα συμβαίνουν στην πράξη τους ανησυχούν και τους προβληματίζουν.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η «Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής» παραβρέθηκε στο Δ.Σ. του ...Δήμου Δελφών όπου έθεσε τους προβληματισμούς της για το μέλλον των μονάδων Υγείας της Περιοχής μας.
   Μετά τις διαβεβαιώσεις που επίσημα δόθηκαν ότι το Κέντρο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση επί 7 ημέρες την εβδομάδα και ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς εργαζόμενος, δηλώνει ικανοποιημένη από τα λεγόμενα του Διοικητή και της βουλευτού.
  Επειδή όμως και με τις σχολικές μονάδες είχαμε ζήσει κάτι ανάλογο όπου μετά τις διαβεβαιώσεις έγιναν οι συγχωνεύσεις, η επιτροπή κατοίκων αποφάσισε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και μετά από μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων του υφυπουργού Υγείας, να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις του αυτονόητου.
    Ως εκ τούτου,  ζητάμε:
1.  Να επιστρέψει στο Κ. Υ.  Ιτέας η Ιατρός που έχει αποσπασθεί από  Κ.Υ.  Ιτέας  στο Νοσοκομείου  Άμφισσας.
 2. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ιτέας ούτε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ όπως πρότεινε το σύνολο του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Δ. Σ.
  3. Να μην μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος ούτε οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων Νοσοκομείου Άμφισσας.
  4. Να καθιερωθεί μονάδα αιμοληψίας για αιματολογικές εξετάσεις και ακτινολογικό τμήμα όπως λειτούργησε κατά το παρελθόν, αφού ήδη υπάρχει το νοσηλευτικό προσωπικό.
  5. Να δοθεί το ιατρικό υλικό για ΤΕΣΤ ΠΑΠ και μαστολογική εξέταση δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το κατάλληλο προσωπικό στο ΚΥ Ιτέας.
   6. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βραχείας νοσηλείας  συγκεκριμένων ομάδων ασθενών ( πχ. Υπερτασικών, διαβητικών κλπ) δεδομένου ότι υπάρχουν και οι κλίνες και το προσωπικό.

  Ενημερώνουμε τους ιθύνοντες ότι η Ιτέα είναι χαρακτηρισμένη ως Πύλη Εισόδου και ως εκ τούτου είναι  υποχρεωτική η  ύπαρξη και λειτουργία Πρωτοβάθμιας μονάδας Υγείας, αφού κυρίως  κατά τους θερινούς μήνες ο όγκος των επισκεπτών και των τουριστών πολλαπλασιάζεται και στην Ιτέα, και στο Γαλαξείδι και στα παράλια και στην Δεσφίνα, περιοχές που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Ιτέας.
  Για όλους τους παραπάνω λόγους την Τετάρτη το απόγευμα στις 8.30 σας καλούμε όλους σε ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8.30μμ

Η υγεία μας αφορά όλους

Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής
 
Σημείωση Ιτεανετ
Καλό είναι να μαθαίνουμε όλοι πότε συνεδριάζει αυτή η επιτροπή τι αποφασίζει και πως μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν ακόμη περισσότεροι, από κλειστή ομάδα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία της Ιτέας. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε την τελευταία στιγμή ή να μην μαθαίνουμε καθόλου τις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από αυτήν την επιτροπή.

7 σχόλια:

  1. Κατ’ αρχήν «αυτή η επιτροπή» συστάθηκε πριν λίγες ημέρες, κατά την αθρόα συγκέντρωση πολιτών στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, από τους ίδιους τους κατοίκους, από την οποία συγκέντρωση ο σχολιαστής προφανώς απουσίαζε.
    Κατά δεύτερον οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν ακόμη να γίνουν «κλειστή ομάδα… που συνεδριάζει…». Πρόλαβαν όμως, όπως διαπιστώνουμε να υποστούν την κριτική διάθεση και το εναγώνιο ενδιαφέρον σας για την συμμετοχή σε αυτή καθώς και για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων των κατοίκων. Λυπούμεθα που δεν σας ρωτήσαμε και ενημερωθήκατε αφού πάρθηκε η απόφαση για την κινητοποίηση. Θα αξιοποιήσουμε το υγιές ενδιαφέρον σας και θα συμμορφωθούμε στο εξής.


    Επιτροπή κατοίκων Ιτέας και ευρύτερης περιοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν καταλαβαίνετε τα βασικά είναι δικό σας το πρόβλημα και όχι του κόσμου.
    Καλέστηκε ανώνυμα μια συγκέντρωση στο Κυριακοπούλειο και απο ότι λέτε εκλέχθηκε μια επιτροπή που δεν γνωρίζουμε. (Αν θέλετε μπορείτε να μας πείτε ποιοι την αποτελούν).
    Κατόπιν έγινε μια κινητοποιήση από λίγα άτομα στο Κέντρο Υγείας χωρίς να έχει ενημερωθεί η πόλη για αυτήν μέσω των συνηθισμένων τρόπων ενημέρωσης , εφημερίδα, ιστοσελίδες, ή αφίσα, στην συνέχεια μισθώθηκε πούλμαν και ανεβήκατε στην Άμφισσα πάλι χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, όχι για να πάρετε την άδεια άλλα για να υπάρχει μεγαλύτερη δημοσιότητα και συμμετοχή.
    Τώρα αναρτούμε την είδηση της συγκέντρωσής που καλείτε χωρίς να έχουμε ενημερωθεί απο την επιτροπή σας αλλά αφού το μάθαμε μεσω τρίτων.
    Αν θέλετε να μην ενημερώνετε κανέναν για να μην χαλάτε την παρέα σας με ξένους να μας το πείτε και μας και να μην κάνουμε αναρτήσεις με τις δραστηριότητές σας.

    Η ιστοσελίδα μας ενισχύει εδώ και χρόνια όλους τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής, δεν θέλει να επιβάλει καμία άποψη.

    Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι όσοι θέλουν να εκφράσουν τους κατοίκους της Ιτέας πρέπει να απευθυνθούν σε αυτούς με τρόπο που οι κάτοικοι να μαθαίνουν και να συμμετέχουν, αλλιώς γίνεται υποκατάσταση των κατοίκων απο μια ομάδα που έχει πιθανότατα τις καλύτερες προθέσεις.

    Η υπογραφή που τοποθετήθηκε στο τέλος του σχολίου σας είναι το λιγότερο ατυχής. Δεν ξέρουμε αν συνεδρίασε η επιτροπή για να δώσει στην δημοσιότητα αυτό το σχόλιο ή ένα άτομο γράφει ότι θέλει.

    Εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε όλες τις κινήσεις των κατοίκων της περιοχής αρκεί να τις μαθαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να δημιουργηθεί επιτροπή κατοίκων είναι μια σωστή και σοβαρή κίνηση. Και σε άλλα ΚΥ υποσχεθήκαν τα ίδια αλλά δεν τα τηρούν. Π.χ. στη Ροδόπολη Σερρών πήραν το παιδίατρο. Οι πολιτικές ψευτιές δεν πρέπει να περάσουν Η επιτροπή κατοίκων να παραμείνει ενεργή και για άλλα θέματα που θα μας απασχολήσουν ανεξάρτητα από την αρχή ή το φορέα που θα προκύψουν. Όλοι θα είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προφανως η δεν ακουει η επιτροπη η δεν ξερουν ελληνικα τα μελη της η υποκοινουνται απο καπου η καποιον για να βρισκομαστε σε δουλεια και να κανουμε ηρωες τεμπελιδες που ποτε δεν εχουν δουλεψει δεν εχουν εξετασει ασθενη και ολοι αυτοι μαζι με πολλους αλλους οδηγησαν την χωρα εδω οσο για την γιατρο στο νοσοκομειο προσφερει εργο προς τιμη της οσο για τα υπολοιπα η αληθεια ποναει και εν τελει ο καυγας γινεται για να να μην ξοβολευτουν απο τις θεσεις τους μερικοι η δε επιτροπη τωρα θυμηθηκε τι πρεπει να κανουν στο κυ ...μπραβο αξιοι να στηριχθουμε πανω σας να σωθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιτροπή και Ελληνικά σίγουρα θα ξέρει και διαβάζει και ακούει. Αλλά έχει δει και πολλές υποσχέσεις και καθησυχάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν. Πάρε παράδειγμα βουλευτές του Πασόκ που δεν θα ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο αλλά θα το ψηφίσουν! Καλό είναι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όλοι μας γιατί το ψέμα είναι τζάμπα από τους πολιτικούς, ντόπιους και μη. Τη καραμέλα «δεν θα κλείσει» και το «τεμπέληδες» δεν πιάνει όπως βλέπετε. Να είστε πασόκια αλλά όχι και τόσο κουραστικά γραφικά! Σας βαρέθηκε ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον στην επιτροπη δεν καταφεραν να εισχωρησουν πρασινοι παραπληροφοριοδοτες και τωρα γκρινιαζουν χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν δημοσιεύουμε σχόλια που περιέχουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για κατοίκους της περιοχής. Αν θέλετε να σχολιάσετε κάντε το με τρόπο που να μπορεί να αναρτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή