Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ της Ν.Δ.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου προς τους πολίτες, (και ενώ είχαν προηγηθεί προ ολίγων ημερών κατ' ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς), πραγματοποιήθηκε η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, μετά από πρόταση του κ. Παπανδρέου, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο.

Αποδείχτηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση...
για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και το μόνο που την απασχολεί είναι να βρει συνενόχους στο οικονομικό έγκλημα που επί ένα χρόνο διαπράττει εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Η υποταγή της, στις απαιτήσεις της τρόικας είναι δεδομένη.

Η θέση του κ. Παπανδρέου, ότι συζητάει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό, μόνον. αν πειστεί η Τρόικα, αποδεικνύει την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης του Πασόκ στις απαιτήσεις της τρόικας.

Χωρίς τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό πάντα με τη μείωση της σπατάλης και τις αποκρατικοποιήσεις δεν μπορεί να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Η κυβέρνηση του Πασόκ αντί να ψάχνει για «συνενόχους» καλό θα ήταν να βγει και να ομολογήσει στον Ελληνικό λαό την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής. Μία πολιτική, που ακόμη και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν χάνουν ευκαιρία να καταρρακώνουν.

Η κυβέρνηση κάνει αντίστοιχα ό,τι έκανε το Νοέμβριο του 2009, οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο.

Όταν, δηλαδή, μιλούσαν για κίνδυνο «χρεοκοπίας», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για «Τιτανικό» που βουλιάζει.

Τώρα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και με έξοδο της χώρας από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Τα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα πέσουν στο κενό.

Μόνη λύση εξόδου από την κρίση είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, με βάση το πακέτο μέτρων που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο ΙΙ.

Η πιο ισχυρή βάση για συναίνεση, είναι η συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου