Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι με τον... ρατσισμό στην Ναύπακτο



Με το σύνθημα “κανείς δεν είναι μόνος ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις” ομάδα φοιτητών πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στη Ναύπακτο, στις 6 το απόγευμα, ύστερα απ’ το περιστατικό βίας που καταγγέλλουν

Ένα περίεργο, αλλά και ασυνήθιστο περιστατικό βίας για την Ναύπακτο καταγγέλλουν ότι συνέβη φοιτητές του παραρτήματος του ΤΕΙ στην πόλη πριν από μερικές ημέρες, με θύμα ένα σπουδαστή και θήτες μία παρέα ατόμων που έκαναν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.
Η λεκτική αντίδραση του φοιτητή στο άκουσμά τους δεν άργησε να φέρει τα χειρότερα από την απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα οι “νταήδες υπερπατριώτες” να επιτεθούν και να τραυματίσουν το σπουδαστή.
Συμφοιτητές του μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα και αποφάσισαν μία σειρά από δράσεις προκειμένου από τη μία να γίνει γνωστό το συμβάν, και από την άλλη να επικοινωνήσουν την αντίθεσή τους σε κάθε είδους μισαλλόδοξες φωνές που όλο και περισσότερο κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ελληνική κοινωνία.
Στο κείμενο που μοιράστηκε στην πόλη αναφέρεται αναλυτικά: ...

“Ξημερώματα Δευτέρας ομάδα ατόμων τραμπουκίζει και ασκεί βία σε φοιτητή του ΤΕΙ προκαλώντας του σωματικά τραύματα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που βρισκόταν σε γνωστό ψητοπωλείο του λιμανιού άρχισαν να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα σε βάρος μεταναστών, κυρίως Αλβανών και Βουλγάρων, και υπέρ της νέο-ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή. Ξαφνικά ένας απ την εν λόγο ομάδα σηκώθηκε πάνω και με θράσος φώναξε εάν έχει κάποιος πρόβλημα με τον οχετό των λέξεων του.
Βεβαίως αυτό δεν έμεινε αναπάντητο. Ένας φοιτητής αντιλέγει μαζί τους. Στην αρχή έγιναν ψιλό-τσαμπουκάδες, ε3νώ στη συνέχεια οι θρασύδειλοι (5 άτομα) χτύπησαν πισώπλατα τον φοιτητή και τον έριξαν στο έδαφος. Εκεί άρχισαν να τον χτυπάνε με κλοτσιές στο κεφάλι κάνοντας ταυτόχρονα σχόλια για το μήκος των μαλλιών του.
Το σκηνικό έληξε όταν άλλοι παρευρισκόμενοι μπήκαν στη μέση, μερικοί εκ των οποίον μάλιστα ήταν και φίλοι των φασιστών, ηρεμώντας τα πνεύματα. Και εν λόγο θρασύδειλοι ξανακάθησαν στις καρέκλες τους σα να μην συνέβη τίποτα.
Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο σπίτι του με μώλωπες στα μάτια, στα πλευρά και στα γόνατα.
Θεωρούμε πως αυτή η επίθεση μπορούσε να γίνει στον καθένα που θα είχε μια διαφορετική άποψη απ τις μισάνθρωπες και μισαλλόδοξες ιδέες τους.
Οι νεκρόφιλοι οπαδοί του ναζισμού και του φασισμού πέτυχαν ένα χτύπημα που αμαυρώνει την πόλη και τις σχέσεις των φοιτητών με την τοπική κοινωνία. Δεν θεωρούμε πως η τοπική κοινωνία ενσωματώνει τις ιδέες τους και πόσο μάλλον τις πράξεις τους.
Οι φασιστικές πράξεις δεν πρέπει να περνάνε αναπάντητες και χωρίς καταδίκη. Ο κάθε συνηδειτοποίμενος άνθρωπος πρέπει να απομονώνει τέτοια ακραία στοιχεία που το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν μίσος και διχόνοια.
Τέτοια στοιχεία δεν συμβάλουν σε τίποτα δημιουργικό στη πόλη. Είναι τελείως περιττά από κάθε κοινωνία.
Απ την μεριά μας , θαυμάζουμε το θάρρος του φοιτητή που μπόρεσε και αντιμίλησε στους τραμπούκο-φασίστες, ενώ ξεκαθαρίζουμε ότι θα εντείνουμε την αντί-φασιστική μας δράση ώστε οι γειτονιές να γεμίσουν με ποικίλες μορφές χρωμάτων λόγου, χωρίς μίσος και ρατσισμό.
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με κανέναν…
Μακριά οι άρρωστες σκέψεις απ τις γειτονιές μας…
Κάποιοι φοιτητές/ιες- κάτοικοι Ναυπάκτου”
http://www.nafpaktia.com/

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς και στην Ιτέα ο ρατσισμός έγινε αιτία συγκρουσης μεταξύ μαθητών. Μαθητής προκαλούσε συμμαθητές του με καταγωγή από άλλες χώρες με αποτέλεσμα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αυτούς και να καταθέσει εναντίον τους μήνυση.

    Η ακροδεξιά ιδεολογία και ο ρατσισμός προωθούν την τυφλή βία και αυτό φαίνεται και στο γεγονός της Ναυπάκτου αλλά και στην Ιτέα. Οι ρατσιστικές ομάδες λειτουργούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και του διαίρει και βασίλευε.
    Η βία του ρατσισμού μολύνει ολόκληρη την κοινωνία, δεν έχει σημασία ποιος έφαγε ξύλο στην κάθε περίπτωση, σημασία έχει ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να ρίξουν δηλητήριο στην κοινωνία και χρησιμοποιούν τις πιο ευάλωτες ομάδες για αυτόν τον σκοπό.

    Ας έχουμε όλοι τον νου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή