Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ποιοι είναι οι "τρεις λαλούν " και οι " δυο χορεύουν " στην κυβέρνηση

" Τhree and the koukos band" 
"  Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" είπε χθες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης , κοιτώντας προς τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Σε ποιους απευθύνονταν ο κ. Κακλαμάνης, λέγοντας αυτή την παροιμία; Έχει γίνει μεγάλο θέμα και φυσικά εσείς τρέχετε στο Πάμε Λουκέτο, να μάθετε τι εννοούσε και ποιους εννοούσε ο ...
κ. Κακλαμάνης.

Καταρχήν  η έκφραση χρησιμοποιείται για να δείξει, ότι κάποιος έχει πλήρη αδυναμία συντονισμού, σύγχυση, ο καθένας  κάνει του κεφαλιού του . Αρα...
 υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση, τουτέστιν , πέρα από τα πρόσωπα, η κυβέρνηση  είναι αυτή που έχει λαλήσει. Επικεφαλής λοιπόν της κυβέρνησης  είναι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που έχει λαλήσει και δεν ξέρει τι κάνει, απόδειξη όσα τραγελαφικά έγιναν με τα 50 δις.

Αν το πάμε σε άτομα , λέγοντας για κάποιον ότι αυτός είναι "  Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", σημαίνει ότι είναι αφερέγγυος, καμιά εμπιστοσύνη, κεφάλας, με τάση προς παλινωδίες.  Δεν αναγνωρίζετε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε αυτά; Δεύτερος λαλημένος λοιπόν.

Εντάξει , ο τρίτος που έχει λαλήσει, είναι κι ο αγαπημένος σας. Θόδωρος Πάγκαλος. Ούτε το αιτιολογούμε,ούτε το αναλύουμε. Τα ξέρετε πολύ καλά.

Πάμε τώρα σε αυτούς που χορεύουν. Πρώτος ο Ρέππας. Χορεύει καλαματιανό και οτιδήποτε άλλο, από τους απεργούς των ΜΜΜ, από το ΅Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", μιλάμε για χορό καρσιλαμά, όχι αστείο.

Χορεύει όμως και  Μπιρμπίλη. Τι νατούρα, τι  υμιυπαίθριοι,  χορός στο ταψί λέγεται αυτός.

Ολόκληρη η έκφραση όμως είναι : " τρεις λαλούν και δυο χορεύουν κι άλλοι τρεις του αγναντεύουν."   Αγναντεύουν , λοιπόν, αλφαβητικά, Βενιζέλος, Παπουτσής , Χρυσοχοίδης,

Μπορεί  όμως να μην την κατάλαβε την έκφραση του κ. Κακλαμάνη, ο πρωθυπουργός. Για να την καταλάβει, του τη λέμε και αγγλικά: " Τhree and the koukos band"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου