Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

20 Σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ!

Σήμερα κυκλοφόρησε το μοναδικό βιβλίο του συμπατριώτη μας απο τα Καστέλια του Κώστα του Στοφόρου που περιέχει συνταγές και συμβουλές διατροφής για παιδιά (και όχι μόνο!!)

20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ!

111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά

Λίγα λόγια απο τον Συγγραφέα
«…Ο σκοπός μου ήταν να ετοιμάσω ένα βιβλίο –εργαλείο για τους γονείς ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Όλοι γνωρίζουν πως είναι καλό για την υγεία να τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά, ψάρια και όσπρια.
Πώς όμως να πείσεις τα παιδιά να φάνε κουνουπίδι και μπρόκολο; Πώς να τα κάνεις να αγαπήσουν το σπανάκι και το μαρούλι; Πώς να τους μάθεις να τρώνε δυο φορές τη βδομάδα όσπρια –χωρίς ... διαμαρτυρίες;
Ήθελα να αποδείξω ότι το υγιεινό δεν είναι αναγκαστικά και άνοστο. Ζήτησα λοιπόν τη βοήθεια είκοσι ειδικών της γεύσης, αλλά και μιας ενδεκάδας από μαμάδες. Όλοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μου και στην πρόκληση: Τους ζήτησα να προτείνουν συνταγές προσαρμοσμένες στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών αλλά να έχουν επιπλέον και τη μαγική ιδιότητα να μετατρέψουν το κουνουπίδι σε …σουβλάκι! Δηλαδή να είναι τόσο νόστιμες, που ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί να πεισθεί έστω να δοκιμάσει….»

Πέρα από τις συνταγές, κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν τη σημασία που έχουν οι διάφορες τροφές για την ανάπτυξη και τη υγεία του παιδιού, παρουσιάζονται πρόσφατες έρευνες αλλά και ένα ενδεικτικό διαιτολόγιο που δίνει απαντήσεις στο «τι θα μαγειρέψουμε σήμερα». Ακόμη δίνονται απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις για τη διατροφή των παιδιών και την ασφάλεια των τροφίμων, ενώ παρουσιάζονται απλές τεχνικές που θα βοηθήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς να μεταδώσουν στα παιδιά σωστές διατροφικές συνήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου