Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Η άποψη μας για τις κινητοποιήσεις για το χωροταξικό στους Δήμους της περιοχής μας.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ...

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ!!!!

Λάβαμε το παραπάνω κείμενο και μια σειρά από εικόνες από την επιτροπή για τον δήμο Ιτέας που πολύ απέχει από αυτά τα θέματα που θέλουμε να προβάλουμε στην σελίδα μας.
Δεν είναι δυνατόν να ενισχύουμε και να προβάλλουμε ένα τυφλό τοπικισμό σαν αντίθεση για τις ... ρυθμίσεις Καλλικράτη.
Δεν έχουμε αντίθεση με καμία πόλη του Νομού μας, ούτε μετέχουμε σε καλλιστεία για το ποια πόλη είναι πιο όμορφη.
Ο Καλλικράτης φέρνει το τέλος της αυτοδιοίκησης και τις απολύσεις. Ήδη εργαζόμενοι του Δήμου Ιτέας απολύθηκαν, επειδή τελείωσαν οι συμβάσεις τους.
Οι συμβασιούχοι όλων των Δήμων τόσο έργου όσο και ορισμένου χρόνου αλλά και οι αορίστου χρόνου έχουν μπροστά τους το φάσμα των απολύσεων μιας και η κυβέρνηση μαζί με το ΔΝΤ αυτό προβάλουν σαν προοπτική.
Οι πολίτες με τον Καλλικράτη δεν έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί αυτήν την δυνατότητα την κρατούν μόνο οι μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί για τον εαυτό τους. Παίρνουμε έτσι μια ιδέα από την δημοκρατία που μας ετοιμάζουν.
Με τον Καλλικράτη οι Δήμαρχοι θα αποφασίζουν περικοπές και λιτότητα, ενώ οι πολίτες θα ζήσουν χειρότερες υπηρεσίες και ουσιαστικά κατάργηση της επαφής τους με τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές.

Αυτά φέρνει ο Καλλικράτης και το χωροταξικό του και ας μην έχουν ψευδαισθήσεις οι δημότες όπου και αν κατοικούν, ακόμα και αν βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νεοϊδρυόμενων Δήμων. Τα πράγματα θα είναι χειρότερα για όλους.
Όσοι υποστηρίζουν τον Καλλικράτη και ζητούν για τον εαυτό τους , απλώς τον ρόλο του διαχειριστή της κρίσης δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τους πολίτες της πόλης μας.
Δεν μας εκφράζουν οι Μερσεντές των μπλόκων ούτε οι διαπλεκόμενοι που για τα δικά τους συμφέροντα θέλουν να ηγηθούν σε έναν Δήμο που θα εφαρμόζει την πολιτική των περικοπών.
Ξέρουμε οτι η ανάγκη των Δημοτών να ζήσουν με καλύτερες συνθήκες απαιτεί την ξεχωριστή λειτουργία των Δήμων στην περιοχή τους. Με αυτήν την ανάγκη είμαστε αλληλέγγυοι αλλά δεν γινόμαστε όργανα των επιδιώξεων των κάθε λογής θιγόμενων παραγόντων των καταργούμενων Δήμων, αλλά ούτε και με την άνθιση τοπικιστικών φαινομένων.

Είμαστε μαζί με τον αγώνα των εργαζόμενων να σταματήσουν τα οικονομικά μετρα και τις απολύσεις και με τον αγώνα των κατοίκων να υπερασπίζουν το επίπεδο διαβίωσής τους και εξυπηρέτησής των αναγκών τους με τρόπους που οι ίδιοι αποφασίζουν.

Είμαστε στα μπλόκα μαζί με τους εργαζόμενους και όχι με τους επίδοξους αυτοκράτορες Δημάρχους που δημιουργεί ο Καλλικράτης.
Για να μην περάσει ο Καλλικράτης μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό μιας και γνωρίζουμε ότι ετοιμάζουν έναν οδοστρωτήρα ενάντια σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Αν δεν σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα θα μας πατήσει όλους.

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΙΩΘΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΕ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ "ΚΟΡΥΦΗ" ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΞΩΦΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ,ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ. ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο Κ...Σ ΜΑΣ.ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΣΑΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή