Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ιτέα - Καμάρι η Ομάδα

Μια πόλη 8.000 περίπου κατοίκων, η Ιτέα, μπορεί να νιώθει υπερήφανη για κάποια από τα παιδιά της, τη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του τοπικού Ναυτικού Ομίλου, που κέρδισε το εισιτήριο ανόδου στην Α1.

Στο κρίσιμο παιχνίδι της τελικής φάσης η Ιτέα επιβλήθηκε στην έδρα της του ΠΑΟΚ με 10-7 και για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά την περίοδο 2003-04 θα βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία. Αποδεικνύοντας ότι για να ... έρθει η επιτυχία πάνω από όλα μετρά η προσπάθεια, ιδιαίτερα για μια υποβαθμισμένη αθλητικά περιοχή, που δεν έχει εκπροσωπηθεί ποτέ άλλοτε από άλλο ομαδικό άθλημα σε κορυφαία εθνική κατηγορία.
«Είναι στιγμές που θα μας μείνουν, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πρώτη φορά είδαμε τόσο κόσμο, το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο. Την προηγούμενη φορά οι περισσότεροι εδώ δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας, ίσως γιατί το άθλημα δεν ήταν τόσο διαδεδομένο, τώρα όμως είναι διαφορετικά.

Κατεβήκαμε με στόχο απλά να μπούμε στην 4άδα, να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Τελικά ήρθε η άνοδος και την αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου, στον προπονητή μας και σε όσους ήρθαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ» δήλωσε στο «Goal» η γηγενής αρχηγός της ομάδας Κωνσταντίνα Μπαρτσώκα.

Σακκαλής: «Η ομάδα ήταν ενωμένη»

Ο Κώστας Σακκαλής είναι για τρίτη χρονιά τεχνικός στην ομάδα των Γυναικών και αυτός που την οδήγησε στην Α1.

«Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, αλλά η ομάδα ήταν ενωμένη. Εάν γίνουν οι σωστές επιλογές και συνεχιστεί η δουλειά, η ομάδα μπορεί να διατηρηθεί στην Α1 Κατηγορία» είπε ο τεχνικός της.

«Ηρθε κόσμος που πιστεύω ότι μόνο χωροταξικά γνώριζε πού είναι το κολυμβητήριο. Αυτό που θέλουμε είναι να πείσουμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην πισίνα. Το χειμώνα μένουμε με τριάντα σαράντα παιδιά σε όλα τα τμήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να έχουμε κάποιους ιδιώτες να μας στηρίζουν έστω και με ένα μικρό ποσό, αλλά θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΝΟΙ, Κωνσταντίνος Φαρέας.

Από το ρόστερ ξεχωρίζουν η Κελίνα Κάντζου, που είναι από πέρυσι με υποσχετική από τη Βουλιαγμένη, και η Μαρία Κανελλοπούλου, που έχει θητεία σε Εθνικό και Ολυμπιακό, ενώ οι επτά από τις 13 παίκτριες κατάγονται από την Ιτέα.

Να σημειώσουμε την πολύ καλή σχέση των ανθρώπων της ομάδας με την τεχνικό της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, η οποία στα τελειώματα της καριέρας της έπαιξε ένα χρόνο στην Ιτέα, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η 17χρονη φουνταριστή Ασημένια Τσιγαρίδα άφησε την Ιτέα για τον Λαιμό.

Η σύνθεση

Ονομ/μο Θέση Ετος γένν.

Ναταλία Μαρκοπούλου/Τερματοφύλακας/1982

Ιωάννα Καρύμπαλη/Τερματοφύλακας/1996

Γεωργία Καστρίτη/Περιφερειακή/1997

Χριστίνα Κούφαλη/Περιφερειακή/1996

Κελίνα Κάντζου/Περιφερειακή/1985

Σωτηρία Δημητροπούλου/Περιφερειακή/1997

Παγωνίτσα Μέγκου/Περιφερειακή/1993

Κωνσταντίνα Μπαρτσώκα (αρχηγός)/Περιφερειακή/1985

Αφροδίτη Κεχρά/Περιφερειακή/1987

Φλώρα Μακρή/Αμυντικός/1990

Δροσούλα Παρατσόκα/Αμυντικός/1990

Μαρία-Γεωργία Κανελλοπούλου/Φουνταριστή/1977

Φραγκίσκη Σοφίου/Φουνταριστή/1991

Τεχνικός: Κώστας Σακκαλής

Β' τεχνικός: Κώστας Λαλλάς

Εφορος: Ελένη Πλακίδα-Πετρουλιού

Πηγή : sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου