Τρίτη 11 Μαΐου 2010

«Τραγικές οι εξελίξεις στην ευρωζώνη»

«Το σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, που εγκρίθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τους υπουργούς Οικονομίας της Ε.Ε., γενικεύει την καταστροφική συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα σε όλη την ευρωζώνη και συνιστά τον τέλειο μηχανισμό επιστροφής της ηπείρου σε ένα βαθύ κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την απόφαση των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ για τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, ύψους 720 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τραγικές ιστορικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, οι οποίες ... έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν μετατραπεί σε άβουλα πιόνια της ''δικτατορίας'' που έχουν επιβάλει οι κεφαλαιαγορές και σε δρεπανηφόρα άρματα, πρώτα απ’ όλα του χρηματιστικού κεφαλαίου, για την κοινωνική και εργασιακή διάλυση. Σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου διεκδικεί επάξια το πρωτείο».

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι «αυτή την ώρα η Ελλάδα επιβάλλεται να αποχωρήσει άμεσα από τον μηχανισμό χρηματοδότησης Ε.Ε.-ΔΝΤ και να προχωρήσει τάχιστα στην επαναδιαπραγμάτευση για μια νέα ευνοϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού, ως άμεσο μέτρο ενός γενικότερου προοδευτικού και ανορθωτικού προγράμματος, σε σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μονεταριστικό πλαίσιο της ΟΝΕ και τους αγοραίους κανόνες της ΕΕ».
Από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου