Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Πιθανή η αποφυλάκιση Κορκονέα – Σαραλιώτη αν δεν υπάρξει σύντομα δικαστική απόφαση

Την έξοδο των φυλακών πιθανόν να δουν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης σε περίπτωση που δεν εκδοθεί δικαστική απόφαση μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό, ενδέχεται να συμβεί καθώς τον Ιούνιο συμπληρώνεται το χρονικό όριο των 18 μηνών που σύμφωνα με το νόμο είναι το ανώτατο χρονικό όριο προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Η διαδικασία συνεχίζει να προχωράει με ρυθμούς χελώνας, με μόλις 3 μάρτυρες να έχουν εξεταστεί στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις, τη στιγμή που εκκρεμεί η κατάθεση άλλων 15 μαρτύρων.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, οι τόνοι διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα με την μητέρα του ...άτυχου Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, να επεμβαίνει κατά την κατάθεση του αστυνομικού του Α.Τ. Εξαρχείων κ. Γιώργου Παπαποστόλου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Η μητέρα του Αλέξανδρου τότε παρενέβη λέγοντας πως « Μα αφού δεν έγινε τίποτα. Τον σκότωσε χωρίς λόγο». Τότε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, παρενέβη επίσης λέγοντας πως η παρέμβαση της κ. Τσαλικιάν υπάγεται σε οργανωμένο σχέδιο ώστε να το γράψουν οι εφημερίδες.

Ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου Αλέξανδρου καταλόγισε τότε στον Αλέξη Κούγια «συμπεριφορές που έχει καταδικάσει με αποφάσεις του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών» σχολιάζοντας την αντίδραση του, και τότε ο δεύτερος ανακοίνωσε την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση κατά του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου, πράγμα το οποίο δεν έπραξε τελικά.
Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου