Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

1η Μαίου 2010 όλοι στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα στις 10:00



1 Κατάργηση ή ενσωμάτωση 13ου και 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντίστοιχα .
2 Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο, ενώ αναζητούνταν ώς αργά χθες το βράδυ η φόρμουλα για τον ιδιωτικό τομέα.
3 Νέα αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%. Ο υψηλός συντελεστής 21% αυξάνει στο 23%, ο χαμηλός 10% στο 11% και ο μειωμένος 5% στο 5,5%. Εκείνο που διαπραγματεύονταν ακόμα χθες η κυβέρνηση, ήταν η αύξηση να ισχύσει από το 2011 και όχι από τώρα, καθώς μόλις τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώθηκε η τελευταία αύξηση 10% από το 19% στο 21%, 9% στο 10% και 4,5% στο 5%.
4 Αυξάνουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στη ΔΕΗ, που για πρώτη φορά επιβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο (5 ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες).
5 Παίζεται η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 20% σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Η διαπραγμάτευση αφορά και στον χρόνο ισχύος, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξηθούν από το 2011 και όχι από τώρα, δεδομένου ότι είχαμε δύο απανωτές αυξήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.
6 Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα αποτελεί βασικό αίτημα της τρόικας και θα προέλθει από τη μείωση του αριθμού των φορέων σε λιγότερους από 5.000 εν συγκρίσει με τους 13.500 σήμερα. Η κατάργηση ή η συγχώνευση φορέων θα φέρει κύμα μαζικών απολύσεων, ξεκινώντας από τους συμβασιούχους και έπονται οι αορίστου χρόνου.
7 Κόβουν 1,5 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στον προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί πληρωμές 2 δισ. ευρώ.
8 Περικόπτονται και σε ορισμένες περιπτώσεις καταργούνται οι επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ μπαίνει μαχαίρι στις προμήθειες, που πλέον θα ελέγχονται κεντρικά.
9 Θα υποβληθεί αίτημα προείσπραξης των εισροών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία για φέτος έχουν προϋπολογιστεί στα 3,5 δισ. ευρώ.

Τελος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και πάντως όχι πέραν της 6ης Μαΐου, η νομοθετική ρύθμιση για το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει στην κυβέρνηση η τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) και τα οποία θα οδηγήσουν στα άκρα τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Επί της ουσίας όμως τα μέτρα-σφαγή που θα έχουν τριετή διάρκεια και που θα προκύψουν μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας έχουν οριστικοποιηθεί. Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα και μέχρι την Κυριακή το αργότερο, καθώς η κυβέρνηση θέλει αφενός μεν να δώσει την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται και αφετέρου θα προτιμούσε να μην πέσει η ανακοίνωση πάνω στην εργατική Πρωτομαγιά.

1 σχόλιο:

  1. Τι έγινε ρε παιδιά;

    Για τον Παπαλάιο, την Αφροδίτη, τον Φουσέκη, τον Ασημάκη,...

    είστε λαλίστατοι.

    Για το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας...

    Μούγκα-στρούγκα,

    μικροαστοί, λακέδες των αφεντικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή