Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Ζητούν προσάρτηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με επιστολή τους στο aftodioikisi.gr, πολίτες του Δήμου Ευπαλίου επαναδιατυπώνουν το καθολικό αίτημα για προσάρτηση του Δήμου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Ολόκληρο το δημοσίευμα έχει ως εξής Την διοικητική ένταξη του δήμου Ευπαλίου Φωκίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητούν οι πολίτες της περιοχής, δεδομένου, ότι, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που απέστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΚΕ, η περιοχή της νοτιοδυτικής Δωρίδας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή της Δυτικής Ελλάδας, σε θέματα εμπορίου, ανάπτυξης, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άλλα κοινωνικά θέματα.

Η πολύπλευρη αυτή σχέση έχει ιδιαίτερα ενταθεί μετά τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, αφού η Πάτρα απέχει μόλις μισή ώρα (20-25 χλμ) με ευνοϊκές συγκοινωνιακές συνθήκες, έναντι των ... τριών ωρών (περίπου 200 χλμ κακού οδικού δικτύου με δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο) που απέχει η Λαμία, χωρίς ουσιαστική και λειτουργική συγκοινωνιακή σύνδεση, υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Δεδομένο αποτελεί επίσης ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας ζουν και δραστηριοποιούνται αρκετές χιλιάδες δημότες του δήμου Ευπαλίου, σχεδόν όσος και ο μόνιμος πληθυσμός του δήμου. Δηλαδή, υπάρχει καθημερινή αμφίδρομη κοινωνικο-οικονομική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο περιοχές κάτι που δεν συμβαίνει με αυτή της Λαμίας.

«Είναι επομένως απολύτως λογικό αλλά και επιβεβλημένο από τις επιταγές του Συντάγματος, η περιοχή αυτή να ενταχθεί διοικητικά στην Περιφέρεια από την οποία επηρεάζεται, δηλαδή αυτή της Δυτικής Ελλάδας. Θα είναι εντελώς παράλογο αλλά και σε βάρος του συμφέροντος και του βιώσιμου μέλλοντος της περιοχής, να ενταχθεί στους σχεδιασμούς άλλης διοικητικής περιφέρειας (δηλαδή της Στερεάς Ελλάδας) και όχι σε αυτήν που οι γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες επιβάλλουν» αναφέρουν στην επιστολή τους
Από lepanto-rtv.gr

1 σχόλιο: