Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην Φωκίδα


ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ (Σ.Δ.Α.Ν.Φ.).


Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Φωκίδας (Σ.Δ.Α.Ν.Φ.) παρέλαβε πρόσφατα τον καινούργιο εξοπλισμό που εξορθολογίζει την λειτουργία της ανακύκλωσης των απορριμμάτων στου Δήμους του Νομού και δημιουργεί σημαντικές οικονομίες ... κλίμακας στη λειτουργία του. Πρόκειται για την αγορά δύο (2) τρακτόρων (αυτοκινούμενων οχημάτων), τριών κιβωταμαξών (σταθμών μεταφόρτωσης), ενός (1) απορριμματοφόρου και ενός συστήματος μεταφοράς απορριμμάτων. Με την τοποθέτηση των σταθμών μεταφόρτωσης σε επιλεγμένα σημεία του Νομού, θα γίνεται συγκέντρωση των ανακυκλούμενων απορριμμάτων και αυτά θα μεταφέρονται στη Λαμία για επεξεργασία συνολικά και όχι καθημερινά απευθείας με τα απορριμματοφόρα που τα συλλέγουν από τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Έτσι εξορθολογίζεται το σύστημα συλλογής – μεταφοράς των απορριμμάτων δημιουργώντας ταυτόχρονα σημαντικότατη οικονομία αφού ένα δρομολόγιο μεταφοράς ανακυκλούμενων απορριμμάτων με κιβωτάμαξα στη Λαμία θα υποκαθιστά εφτά δρομολόγια απορριμματοφόρων .
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του Σ.Δ.Α.Ν.Φ. κ. Ευστ. Μαντζώρου και σχετική εισήγηση του Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικ. Φουσέκη προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε και ενέταξε στο τεχνικό της πρόγραμμα (ΚΑΠ 2009) σχετικό έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Την διαδικασία του σχετικού δημόσιου διαγωνισμού ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σ.Δ.Α.Ν.Φ. Ο Εξοπλισμός κόστισε τελικά περίπου 560.000 ευρώ.
Ο Νομάρχης Φωκίδας Νίκος Φουσέκης δήλωσε: «Ένα ακόμα βήμα προς την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Φωκίδας ολοκληρώθηκε σήμερα. Ήταν συνειδητή επιλογή και όχι υποχρέωση της Νομαρχίας μας να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα. Η Φωκίδα πλέον διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο σύστημα για την συλλογή και την μεταφορά των ανακυκλούμενων αστικών απορριμμάτων της. Θέλω να συγχαρώ το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Ν.Φ. για την όλη προσπάθεια που έχει καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου