Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Όλα στο Διαδίκτυο, Όλα στο Φώς...να φύγουν τα σκοτάδια και απο την Φωκίδα

Όσες υποχρεώσεις και αν είχαν οι Δήμοι η Νομαρχία και οι υπηρεσίες της Φωκίδας, να δημοσιοποιούν τις αποφάσεις τους μέσα από ιστοσελίδες που έχουν χρυσοπληρωθεί όπως συμβαίνει σε άλλους Νομούς δεν τις εφάρμοζαν, να δούμε θα γίνει τίποτα τώρα;

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων κάθε κρατικής αρχής και φορέα του κράτους στο διαδίκτυο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες. Όλα στο φως, όλα στην κρίση του πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ... και την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, όπως και των προϋπολογισμών, ισολογισμών και δαπάνες των διαφόρων υπηρεσιών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε όλους τους διορισμούς, τη συγκρότηση επιτροπών και τις αμοιβές των μελών τους.
«Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας. Είναι ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα όμως συμβάλλει στην προσπάθειά μας της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος».
Από exomatiakaivlepo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου