Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ψυχικά και κινητικά προβλήματα στην Άμφισσα



ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Μια νέα πρωτοποριακή δομή, θα λειτουργήσει εντός του μηνός Νοεμβρίου στο (Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης) πρώην ΚΕ.Σ.Α.με Α.  Άμφισσας που θα στηρίζεται στη συνέργεια δύο φορέων υγείας του Νομού, του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.  Η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ για  παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ψυχικά και κινητικά προβλήματα  δίνει την δυνατότητα στους επωφελούμενους της δράσης να απολαμβάνουν ολοκληρωμένης υποστηρικτικής και θεραπευτικής ...
παρέμβασης, σωματικής, ψυχολογικής και αποκαταστασιακής, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Η τελική Ένταξη της Πράξης στo πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 14, του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» 2007-2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ. επιβεβαιώνει και ενισχύει την άποψη της δικτύωσης αλληλοκάλυψης των δομών υγείας χωρικής ενότητας ακολουθώντας βασικές αρχές εργονομίας για εξοικονόμηση πόρων.
Για την επίτευξη των στόχων του Κέντρου Ημέρας συνεργάζεται η Κοινή Διεπιστημονική Ομάδα των δύο Φορέων στα πλαίσια της οποίας το Γ.Ν. Άμφισσας  εκπροσωπείται από Ιατρό Επιμελητή Α΄( Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης) με τον Αναπληρωτή του Ιατρό, Επιμελητή Β΄, Κοινωνικό Λειτουργό και Φυσικοθεραπευτή. Η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στελεχώνεται από ειδικούς όπως Ψυχίατρο, Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή.
Η Κοινή Διεπιστημονική Ομάδα είναι αρμόδια για την καλή εκτέλεση των όρων της σύμβασης και την τήρηση των συμφωνηθέντων καθώς και των σχετικών αποφάσεων όπως αυτές προέκυψαν από τα Συμβούλια Διοίκησης των Φορέων που εκπροσωπούν.
Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής  και Αποκατάστασης Άμφισσας
Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Ενήλικες Ν. Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου